imagebam.com Qoinpro Action Coin
[američki filmovi ] 10 Novembar, 2008 18:57

Režija:

Jon Knautz

Scenario:

Jon Knautz & John Ainslie

Uloge:

Trevor Matthews ... Jack Brooks

Robert Englund ... Professor Gordon Crowley

David Fox ... Howard

Asley Bryant ... Kristy

Rachel Skarsten ... Eve

Daniel Kash ... Counselor Silverstein

Radnja:

Kao dečak, Jack Brooks je bio svedok brutalnog masakra njegovih roditelja i mladje sestre od strane čudovišta. Danas, kao mladić, bori se sa životnim problemima: sa devojkom koja ga gnjavi, sa terapijom koja ne daje rezultate i sa večernjom školom koja ga jedva interesuje. Kada oslobodi drevno prokletstvo, Jackov profesor postaje nešto neljudsko i Jack je primoran da se suprotstavi nekim starim demonima, uz nekolicinu novih.

 

Moj osvrt:

Ovo je jedan od filmova koje sam željno iščekivao jer mi je prvo sam naziv delovao primamljivo, a drugo, zbog komentara sa stranih sajtova.

 

Već neko vreme, pitao sam se kako se ne pojavi neki horor u kome glavni lik razbija zla bića, da ulazi s njima otvoreno u borbu, da zna da postoje ali da to ne znači da će da se krije od njih.

 

I eto, srećom, neko je snimio takav film. Ili je bar delimičo iskoristio takvu ideju. «JB: Monster Slayer» je zabavna horor komedija, u globalu, pošto je prva polovina prilično monotona, ali zato druga polovina vadi film iz proseka.

 

Poslednjih nekoliko filmova koje sam pogledao, a u kojima je uglavnom sporedne uloge igrao slavni Robert Englund, bili su za moj ukus loši, ali on u ovom filmu briljira u ulozi profesora večernje škole koga zaposeda uvek gladni demon.


Većina efekata je sasvim korektna, naročito zombiji koje stvara opsednuti profesor, ali njegova transformacija u biće slično mešavini Jabba The Hutta i doktora Octopusa je baš loša, čist trash.

Pored monotone prve polovine filma koju sam već pomenuo, u mane ubrajam i to što film ipak izgleda kao nedorečeno delo. Očekivao sam više borbe sa čudovištima, kao što kaže naslov filma, od tih nekih 20-25 minuta. Mada, s druge strane, stekao sam utisak, kao da su tvorci filma imali u vidu novu franšizu i da će nas obradovati s nastavcima. Ako bude tako, onda ih s nestrpljenjem očekujem.

 

Ocena: Wink

Zvanični website

 

[američki filmovi ] 08 Novembar, 2008 08:48

Režija:

Brian Yuzna

Scenario:

Xavier Berraondo, Jose Manuel Gomez, Miguel Tejada-Flores & Brian Yuzna

Uloge:

Jeffrey Combs ... dr Herbert West

Jason Barry ... dr Howard Phillips

Elsa Pataky ... Laura Olney

Simon Andreu ... Warden Brando

Nico Baixas ... Moses

Enrique Arce ... Cabrera

Raquel Gribler ... nurse Vanessa

Radnja:

Posle 13 godina provedenih u zatvoru kojim rukovodi okrutni upravnik Brando, briljantni osuđenik na smrt doktor Herbert West dobija ponudu da bude asistent novom zatvorskom lekaru Howardu Phillipsu. Posle upoznavanja, doktor Phillips otkriva Westu da je njegov poslednji eksperiment, od pre 13 godina i zbog koga je na robiji, odgovoran za smrt Phillipsove sestre.

Phillips je bio dečak i postao je fasciniran mogućnošću da se mrtvi ljudi ožive. Novinarka Laura Olney, koja piše članak o zatvoru, zbližava se sa doktorom Phillipsom i oni se zaljubljuju jedno u drugo. Ipak, West gubi kontrolu nad svojim eksperimentom i zatvor postaje ogranak pakla...

 

Moj osvrt:

Posle zanimljivih «Re-Animatora» i «Bride of Re-Animator», sinoć sam pogledao i trenutno poslednji film iz ovog serijala zasnovanog na jednoj od priča H. P. Lovecrafta u kojoj je glavni lik doktor Herbert West koji je zarobljen i opsednut idejom o večitom životu.

 

Ovaj treći deo je definitivno najslabiji, pre svega zbog toga što se sama priča malo razlikuje od one iz prethodnih delova, jedino je došlo do izmene mesta radnje (za razliku od mrtvačnice bolnice i Univerziteta, radnja se odvija u zatvorskoj bolnici), a sve ostalo je uglavnom isto: West ima saradnika koji je takodje fasciniran njegovim radom, koji se zaljubljuje u glavni ženski lik i ona naravno strada tokom filma, ali biva i reanimirana.

 

Dakle, prosto rečeno film ne donosi ništa novo, a i manje je zabavan od prethodnih delova. Dosta je i «pitomiji», mada i ovde ima morbidnih scena. Jeffrey Combs je standardan, ostali glumci dosta slabiji.

 

Ipak, najveća zamerka filmu je što je završnica dosta razvučena, iako traje oko 95 minuta, moglo je slobodno da se skrati za 10-15 minuta i mislim da bi se izbeglo to razvlačenje.

 

U svakom slučaju, efekti su opet cool, ima se svašta videti, te ako zanemarimo to odugovlačenje kraja, može se reći da je film za ubijanje dosadne večeri.

 

Ocena: Undecided

Nastavci:

Kao što znate, trenutno su snimljena tri filma iz ovog serijala. Davne 1985. godine snimljen je «Re-Animator», šest godina kasnije usledio je nastavak «Bride of Re-Animator», a onda je sledila dvanaestogodišnja pauza pa je snimljen i treći deo «Beyond Re-Animator». Ipak, izgleda da tu nije kraj.

 

Stuart Gordon (režiser originala) je više puta citiran kako želi da snimi i četvrti deo u serijalu, po nazivu «House of Re-Animator». Taj film bi po njegovim tvrdnjama, bio politička satira u kojoj bi se West našao u Beloj kući i oživeo preminulog potpredsednika SAD-a. U maju 2006. godine, producent Brian Yuzna izjavio je za magazin «Fangoria» da se takav film zaista snima. Yuzna je izrazio svoju želju za velikim budžetom kako bi angažovao poznate glumce za sporedne uloge, kao šta je na primer William H. Macey. Yuzna je takodje izjavio da bi snimio i dva dodatna nastavka, pomenutom filmu «House of Re-Animator», kako bi formirao drugu trilogiju.

 

Dalje informacije objavljene su na Yuzninom website-u. Tri nova filma imaju sledeće radne nazive: «House of Re-Animator», «Re-Animator Unbound» i «Re-Animator Begins».

[američki filmovi ] 05 Novembar, 2008 17:05

Režija:

Jon Keeyes

Scenario:

Roy Sallows

Uloge:

Dominique Swain ... Christie Wallace

Mehmet Günsür ... Stefan Kerchek

Udo Kier ... The Picasso Killer/Aaron Garvey

David Carradine ... Wade

R. Keith Harris ... Lawrence Kellog

Monica Dean ... Helen

Radnja:

Metropola je u strahu zbog problema sa strujom koji se nadovezuju na pojavu serijskog ubice po imenu «The Picasso Killer». Jedne noći, u sred nestašice struje, sedam stranaca biva zarobljeno u poslovnoj zgradi dok ubica juri jedno od njih, ženu po imenu Christie Wallace, koja bi mogla da ga identifikuje.

 

Moj osvrt:

O ovome filmu neću puno pisati, jer je pravo razočaranje, naročito zbog toga što se u njemu pojavljuje David Carradine i jedan od najupečatljivijih likova koji se pojavljuje u horor filmovima, a to je sjajni Udo Kier. I kad neko ne iskoristi ovakva dva imena, da li uopšte zaslužuje ikakvu pažnju?

 

David 'Bill from Kill Bill' Carradine je totalno iritantan, njegov lik noćnog čuvara poslovnice u kojoj se odvija većina radnje je toliko glupo napisan da je to strašno. Svako njegovo pojavljivanje propraćeno je rečenicama koje bi bolje smislilo neke dete iz osnovne škole.

 

Zatim, Udo... U ulozi serijskog ubice toliko neupečatljiv, dosadan, promašen. Na to se nadovezuju Dominic Swain koja je kao i obično užasna, ceo film skiči što baš iritira i na njeno cijukanje se svodi njen pokušaj glume, zatim Turčin sa slabim engleskim akcentom, nikakvi efekti, priča već milion puta vidjena – sve vrlo loše. Ne znam kako da Vam dočaram, ali evo, priznajem, par puta sam zaspao tokom filma, pa Vi vidite.

Preskočite obavezno...

 

Ocena: Yell

site statistics