Režija & scenario:

Dave Payne

Uloge:

Michael Muhney ... Harris

Mircea Monroe ... Maya

Stephen Martines ... Alex

Desmond Askew ... Binky

Valerie Cruz ... Allison

Wilmer Calderon ... Carlos

Robert Pine ... Sheriff Reed

Michael Robert Brandon ... The Drifter

Radnja:

1978. godine, šerif Reed hapsi u pustinji poremećenog serijskog ubicu poznatog po nadimku «Lutalica iz Doline smrti» i ubicu osude na smrtnu kaznu. Danas, šerif Reed je pred penzijom i zameniće ga njegov sin s kojim doručkuje u restoranu koji se nalazi u sred pustinje. Dok doručkuju, pojavljuju se tri pljačkaša kazina, koji se zaustavljaju zbog goriva a i zbog toga što je jedan od njih teško ranjen.

 

Jedan od kriminalaca je bivši momak kelnerice Maye. Ubrzo dolazi do pucnjave između pljačkaša i policajaca i njihov auto eksplodira. Ipak, telo ranjenog lopova nestaje i preživeli otkrivaju da se nalaze zarobljeni na čudnom mestu, kao i da ih uhodi i proganja demon koga prati smrad truleži i koji se zove «The Reeker».

 

Moj osvrt:

Kao i u originalnom filmu iz 2005. godine, scenarista/režiser Dave Payne, obrađuje istu temu. Opet se radnja vrti oko «Reekera», jednog od vojnika Smrti, samo je radnja za nijansu promenjena, no kako je to bitno za one koji nisu pogledali  film neću otkrivati tu razliku.

 

Moj utisak je da je zbog toga što se veoma malo razlikuje u odnosu na «Reeker», ovaj nastavak slabije ostvarenje. Jednostavno, samo je zamenjeno mesto događaja, kao i glumci, naravno, sve ostalo je manje-više isto.

 

Takođe, nedostatak filma je gubitak solidne atmosfere iz prvog dela, ovde se ili u tome nije uspelo ili možda nije ni pokušano da se ona stvori, iako je ambijent (izolovani motel sa restoranom u pustinji) istovetan.

 

Čini mi se da su i glumci lošiji, tačnije gluma je lošija pošto u ovom slučaju nije bilo poznatijih glumaca.

 

Iako ne donosi ništa novo, ovaj film nije promašaj, već jedno prosečno ostvarenje kojim se solidno može ubiti dokolica. Čak bih kao eventualnu prednost filma, pomenuo i to što praktično može da se odgleda pre originala, jer se radnja ne nastavlja na prvi deo.

 

Ocena: Undecided

Zvanični website