Režija:

Brian Yuzna

Scenario:

Xavier Berraondo, Jose Manuel Gomez, Miguel Tejada-Flores & Brian Yuzna

Uloge:

Jeffrey Combs ... dr Herbert West

Jason Barry ... dr Howard Phillips

Elsa Pataky ... Laura Olney

Simon Andreu ... Warden Brando

Nico Baixas ... Moses

Enrique Arce ... Cabrera

Raquel Gribler ... nurse Vanessa

Radnja:

Posle 13 godina provedenih u zatvoru kojim rukovodi okrutni upravnik Brando, briljantni osuđenik na smrt doktor Herbert West dobija ponudu da bude asistent novom zatvorskom lekaru Howardu Phillipsu. Posle upoznavanja, doktor Phillips otkriva Westu da je njegov poslednji eksperiment, od pre 13 godina i zbog koga je na robiji, odgovoran za smrt Phillipsove sestre.

Phillips je bio dečak i postao je fasciniran mogućnošću da se mrtvi ljudi ožive. Novinarka Laura Olney, koja piše članak o zatvoru, zbližava se sa doktorom Phillipsom i oni se zaljubljuju jedno u drugo. Ipak, West gubi kontrolu nad svojim eksperimentom i zatvor postaje ogranak pakla...

 

Moj osvrt:

Posle zanimljivih «Re-Animatora» i «Bride of Re-Animator», sinoć sam pogledao i trenutno poslednji film iz ovog serijala zasnovanog na jednoj od priča H. P. Lovecrafta u kojoj je glavni lik doktor Herbert West koji je zarobljen i opsednut idejom o večitom životu.

 

Ovaj treći deo je definitivno najslabiji, pre svega zbog toga što se sama priča malo razlikuje od one iz prethodnih delova, jedino je došlo do izmene mesta radnje (za razliku od mrtvačnice bolnice i Univerziteta, radnja se odvija u zatvorskoj bolnici), a sve ostalo je uglavnom isto: West ima saradnika koji je takodje fasciniran njegovim radom, koji se zaljubljuje u glavni ženski lik i ona naravno strada tokom filma, ali biva i reanimirana.

 

Dakle, prosto rečeno film ne donosi ništa novo, a i manje je zabavan od prethodnih delova. Dosta je i «pitomiji», mada i ovde ima morbidnih scena. Jeffrey Combs je standardan, ostali glumci dosta slabiji.

 

Ipak, najveća zamerka filmu je što je završnica dosta razvučena, iako traje oko 95 minuta, moglo je slobodno da se skrati za 10-15 minuta i mislim da bi se izbeglo to razvlačenje.

 

U svakom slučaju, efekti su opet cool, ima se svašta videti, te ako zanemarimo to odugovlačenje kraja, može se reći da je film za ubijanje dosadne večeri.

 

Ocena: Undecided

Nastavci:

Kao što znate, trenutno su snimljena tri filma iz ovog serijala. Davne 1985. godine snimljen je «Re-Animator», šest godina kasnije usledio je nastavak «Bride of Re-Animator», a onda je sledila dvanaestogodišnja pauza pa je snimljen i treći deo «Beyond Re-Animator». Ipak, izgleda da tu nije kraj.

 

Stuart Gordon (režiser originala) je više puta citiran kako želi da snimi i četvrti deo u serijalu, po nazivu «House of Re-Animator». Taj film bi po njegovim tvrdnjama, bio politička satira u kojoj bi se West našao u Beloj kući i oživeo preminulog potpredsednika SAD-a. U maju 2006. godine, producent Brian Yuzna izjavio je za magazin «Fangoria» da se takav film zaista snima. Yuzna je izrazio svoju želju za velikim budžetom kako bi angažovao poznate glumce za sporedne uloge, kao šta je na primer William H. Macey. Yuzna je takodje izjavio da bi snimio i dva dodatna nastavka, pomenutom filmu «House of Re-Animator», kako bi formirao drugu trilogiju.

 

Dalje informacije objavljene su na Yuzninom website-u. Tri nova filma imaju sledeće radne nazive: «House of Re-Animator», «Re-Animator Unbound» i «Re-Animator Begins».