Režiser:
David Worth
Scenaristi:
Scott Devine & William Hooke
Uloge:
John Barrowman ... Ben Carpenter
Jenny McShane ... Cataline Stone
Ryan Cutrona ... Chuck Rampart
Bashar Rahal ... Luis Ruiz
George Stanchev ... Esai 'Sy'
Radnja:
Pre 24 miliona godina, postojao je Megalodon, mašina za ubijanje teška 20 tona sa rasponom usta od tri metra! Kada dvojica istraživača pronađu ogromni ajkulin zub u blizini meksičke obale, na površinu izbija njihov najveći strah - najopasnija zver koja je ikada vladala vodenim prostranstvom je još uvek živa i nemilosrdno se hrani čime god naiđe. Zato oni moraju da love opasnog ubicu i unište ga.
 
Osvrt:
O my God! Kakav film! I kakav sam ja psihijatrijski slučaj! Iako sam već po samom naslovu predosećao o kakvom se "spektaklu" radi i iako sam ga proverio na IMDB-u gde je ocenjen sa 2.4, kako nisam imao pametnija posla, odlučio sam da ipak pogledam spektakularni "Shark Attack 3: Megalodon*". Šta mislite na šta liči južnoafrički animal attack film snimljen direktno za DVD i to u Bugarskoj za par hiljada dolara?
Film je spektakularno loš. Glumci su truba i jezivo očajni, dijalozi su katastrofa, prepuni nekakvog humora izvučenog iz naftalina, scenario je prepunjen nebulozama, a efekti su odvratno loši što će vas u nekim scenama nasmejati. Film je obeležila i čudna tj. loša sinhronizacija, jer su verovatno bugarskim epizodistima ponovo snimani glasovi, što deluje totalno izveštačeno.

Zanimljivo je da je film poznat po dead-pan** rečenici kojom se glavni muški lik Ben obraća glavnom ženskom liku Cat i koja glasi "You know, I'm really wired. What do you say I take you home and eat your pussy?". Barrowman koji je glumio Ben Carpentera je tvrdio da je tu rečenicu izrekao u šali i kako bi opustio koleginicu, međutim rečenica se ipak našla u konačnoj verziji filma.
Svakako najgori deo filma su efekti. Napadi ajkule su žalosni, što možete videti iz priloženog snimka, ali moj favorit je svakako lov na sabljarku gde su otprilike korišćeni snimci iz "Starac i more" i kombinovani sa neustrašivim ribolovcem. Smile
Filmu dajem dvojku, zbog par presmešnih scena sa džinovskom ajkulom, ali u svakom slučaju ne preporučujem ga nikome. Ono što ipak ostaje misterija je odgovor na pitanje "Zar je moguće da neko snima ovakve filmove?", posebno zbog činjenice da su i prva dva dela očajna.

Ocena:
2.0/10
* Megalodon - praistorijska džinovska ajkula
Poređenje veličine megalodona, velike bele ajkule i čoveka 
** Deadpan is a form of comic delivery in which humor is presented without a change in emotion or facial expression, usually speaking in a monotonous manner.