Nakon sudara sa ogromnim, misterioznim, teretnim brodom, preživeli brodolomnici nalaze spas na istom tom brodu. Ipak, brzo će se preispitati da li su spašeni, jer to je nekadašnji nacistički brod na kome su mučeni zarobljenici i koji godinama luta okeanom, vreba brodolomnike i onda ih ubija jednog po jednog.
 
To je ukratko radnja filma "Death Ship" iz 1980. godine, koji je režirao Alvin Rakoff. Reč je o niskobudžetnom, ne mnogo cenjenom horor filmu o brodu zaposednutom duhovima nacističke posade i njihovih zarobljenika koje su mučili i ubijali na njemu. Ti duhovi proganjaju i glavne junake ove avanture koje predvode Richard Crenna (legendarni Trautman iz serijala filmova o Džonu Rambu) i George Kennedy (legendarni kapetan Ed iz genijalnog serijala parodija "Naked Gun").
 
Što se mene tiče, "Death Ship" je horor film koji nije imao dovoljno sreće i znanja autora da bude iznad proseka. Razlozi za to su, kao i uvek, brojni: scenario je tanak (ima i po koju nebuloznu scenu), malo je urađeno na karakterizaciji likova, radnja je uglavnom monotona, a prisustvo duhova nije dovoljno iskorišćeno za groznije scene.
 
Ideja je, dakle, mogla da bude daleko bolje iskorišćena, ali se to nije desilo. No, i pored toga, "Death Ship" ima izvesne kvalitete. Najpre, taj ogromni nacistički, misteriozni teretnjak izgleda savršeno zlokobno. Jedna od najboljih scena u filmu je ona kada se preživeli prebacuju iz čamca za spasavanje na teretnjak i kada ovaj pokušava da nekoliko njih spreči u tome. Ima tu još par nezaboravnih scena, što uz mudro oglašavanje duhova na nemačkom jeziku, dovodi ovaj film do podnošljivosti gledanja, a prava je šteta što sve ovo nije upakovano na mnogo bolji način. Ovako, "Death Ship" je težak prosek koji će retko ko pogledati više od jednog puta...