U nedostatku boljih filmova, danas sam se odlučio da bacim oko na Tromin klasik "Class of Nuke 'Em High". Za one neupućene, Troma Entertainment je američka nezavisna filmska kompanija koju su osnovali Lloyd Kaufman i Michael Herz davne 1974. godine i čija specijalnost su totalno treš filmovi, zvanično B-produkcije (rekao bih da je pre u pitanju neko drugo, dalje slovo azbuke). Ljubitelji treša širom sveta formirali su oko ove kompanije pravi kult, što nije ni čudo jer je dovoljno da navedem samo neke od naslova koji su izbacili pa da vam bude jasno o čemu se tu radi: "Beware! Children at Play", "Cannibal! The Musical", "Feracious Female Freedom Fighters", "The First Turn-On", "Killer Condom", "Rabbid Grannies", "Redneck Zombies", "Tromeo and Juliet", "Surf Nazis Must Die", "The Toxic Avenger"...
 
Radnja se vrti oko srednjoškolaca čija se škola nalazi "ni četvrt milje" udaljena od nuklearne elektrane. Sam taj podatak uticao je na promenu ponašanje grupe đaka koji su nekad bili elita, a sada banda koja teroriše čitavu školu i preprodaje travu koju gaje u dvorištu nuklearke i koja se "đubri" radioaktivnim otpadom. Jedan zaljubljeni par pokušaće da im stane na put nakon što i sami konzumiraju sporne opijate.
 
Ovo bi bio kraći opis i koliko-toliko smislen iako je ovaj film daleko od toga. Mislim, kapiram da je za fanove treša ovo obavezno štivo, ali mene je propisno smorio, pa sam poslednjih pola sata samo površno pratio radnju. U stvari, sam početak mi je bio zanimljiv, čak zabavan, ali kasnije su me ugušili gomila debilnih dijaloga, preglumljivanje i sve slabiji humor. Bilo je tu i nekih neverovatnih scena, kao npr. kada neki kontrolor iz nuklearne elektrane pretražuje bure s toksičnim otpadom golom rukom. Moram priznati i da mi je opasno išla na živce ta školska banda, jer je čini neopisiva gomila kreatura koju će najbolje dočarati sledeća sličica:
 
Dakle, kao što se da zaključiti, "Class of Nuke 'Em High" je isključivo za hardcore ljubitelje treščine, dok bih onima koji to nisu savetovao da ne troše vreme uzalud.