Svega mesec dana nakon prikazivanja V-cinema filma "Ju-on", njegov tvorac Takashi Shimizu izbacio je direct-to-video nastavak "Ju-on 2". Na zapadu, ovi filmovi su uz japanski naziv dobili i engleski naziv "The Curse" i po tome se razlikuju od kasnijih biskopskih ostvarenja koji su nazvani "The Grudge" i "The Grudge 2".

Shimizu je u filmu "Ju-on 2", nastavio tamo gde je stao u kecu - isto je radnju iscepkao na gomilu segmenata i čak je uspeo da je još više zakomplikuje slaganjem ovih segmenata bez ikakvog reda. To, dakle, ostaje najveći minus njegovog rada. Sem toga, Shimizu u nastavku, iako film traje svega 75 minuta, ponavlja dva segmenta iz prvog dela što traje dobrih pola sata i uopšte ne vidim poentu toga.

Naravno, radnja se i dalje oslanja na osvetoljubive duhove porodice Saeki, tako da već upoznati sa njima oštrica straha je otupljena, čime doprinosi i više likova za likvidaciju i njihove suviše brzo prikazane sudbine. Ipak, taj mali pad Shimizu uspeva da nadoknadi apokaliptičnim završetkom koji je stravičan. Moja preporuka bi bila da se "Ju-on 2" gleda odmah nakon "Ju-on"-a i to bez prva dva segmenta. Dobićete i više nego pristojnu porciju strave i užasa iz japanske kuhinje.