Ti West, mladi reditelj koji očigledno balansira na granici talentovanog i netalentovanog, kao što tradicija nalaže, snimio je novi horor film. Ovaj tridesetjednogodišnjak je u svojoj relativno kratkoj karijeri "izbacio" već peti film iz horor žanra, a naravno već radi na šestom i uz to je jedan od izabranih režisera za serijal "The ABCs of Death", projekat u kome će 26 režisera imati priliku da predstavi isto toliko načina umiranja.
 
Jasno je da je West, za vjek i vjekov vezan za horor žanr, a osim lošijih i ispodprosečnih filmova "The Roost", "Trigger Man" i nastavka "Cabbin Fever 2: Spring Fever", u CV-ju mu stoji i iznenađujuće dobri "The House of the Devil", film kojim nas je vratio u dobre, stare osamdesete godine XX veka. Dakle, ova kratka istorija Ti Westa me je zabrinjavala pred gledanje njegovog poslednjeg dela zvanog "The Innkeepers", jer je bilo za očekivati da ili bljesne ili nas opet počasti govancem.
 
"The Innkeepers" prati sudbinu dvoje mladih ljudi koji su recepcioneri u hotelu "Yankee Pedlar Inn"-u, u poslednjoj nedelji pred zatvaranje istog i koji žele da ovekoveče ukletu prošlost ovog zdanja i sve to lepo predstave na svojoj web stranici. Ono što počinje kao bezazlena igra, pretvara se u uznemirujuće događaje i vodi ka tragičnom kraju.
 
I? Bio sam u pravu što sam se pribojavao, zbog toga što je West potpuno omanuo. Iako je film dosta dobro prihvaćen kod publike širom sveta, "The Innkeepers" je po mom mišljenju jedan od najlošijih filmova koji obrađuju priče o duhovima koji opsedaju stara zdanja. Ogromna većina radnje je dosadna do uspavljivanja, atmosfera je praktično promašena tim otupljivanjem, a pakovanje akcije pred kraj filma deluje kao da se West setio da je protraćio sat vremena ni na šta i da sve to mora da nadoknadi u petnaest minuta. 
 
Sem tih loših aspekata, bilo je i nečeg solidnog - to je Westov izbor glumaca koji su na nivou, a malu ekipu predvode mlada nada Sara Paxton koja je u 2011. godini snimila još dva horora ("Shark Night 3D" i "Enter Nowhere") i ostarila Kelly McGillis koja je 25 godina ranije slamala srce Tom Kruzu u "Top Gun"-u. Pored toga, scene u kojima se pojavljuje duh ostavljene neveste su bile po mom ukusu, međutim to nije uspelo da izvadi film iz teškog proseka. Nadam se da će West uraditi bolji posao na filmu "V/H/S" čija radnja obećava: "Grupa lopova, angažovana od strane nepoznatog trećeg lica da obije izolovanu kuću i ukrade retku VHS traku, pronaćiće snimljene trake koje prevazilaze njihovu pogodbu".