"11-11-11" je apokaliptični horor film iz "kuhinje" Darrena Lynna Bousmana, mladog i uspešnog režisera čija se kratka karijera sastoji isključivo iz horor filmova. Ovaj tridesetodvogodišnjak režirao je već šest horora za šest godina: "Saw II, III i IV", mjuzikl "Repo! The Genetic Opera", "Mother's Day" i onaj na koji ću se osvrnuti, pomenuti "11-11-11".
 
Ovaj film se dosta razlikuje od njegovih ostalih radova, napravivši iskorak iz torture podžanra u vode demona i religije. Radnja prati veoma popularnog američkog pisca koji nakon tragedije u kojoj mu poludeli fan ubije ženu i dete, dobija poziv iz Barselone da mu je otac na samrti. On se upućuje tamo kako bi proveo s njim poslednje dane uz priliku da popravi odnose sa otuđenim bratom. Tamo će shvatiti da mu je život, kao i život njegovih bližnjih označen brojem 11 i da je 11.11.11.više od datuma - to je upozorenje.
 
"11-11-11" je potpuno čudan film. Slabo je prošao kod publike i kritike, a ja sam mu pružio priliku zbog pohvala sa jednog hrvatskog horor foruma. Ipak, ispada kao da su ti ljudi nešto varili pre gledanja, jer je ovo ispodprosečan film. Problem nije toliko u scenariju, mada nisam preterani ljubitelj tematike koja se oslanja na znake koji se nalaze svuda oko nas, već u dosta turobnoj atmosferi koja ipak izgleda dosta sterilno i izveštačeno. Film ima podosta praznih minuta što je krajnje dosadno, a po meni najveći promašaj je izgled bića iz paralelnog sveta koja pokušavaju da uđu u naš svet, što je bitno za sam rasplet. Ovo bi trebao da bude film o apokalipsi, međutim krajnji rezultat je iznad svega neubedljiv. Iako ima par cim scena, ne bih preporučio da trošite vreme na njega.