advertisement

Režija i scenario:

Dave Payne

Uloge:

Tina Illman ... Gretchen

Devon Gummersall ... Jack

Derek Richardson ... Nelson

Scott Whyte ... Trip

Arielle Kebbel ... Cookie

Michael Ironside ... Henry

Eric Mabius ... Radford

Radnja:

Kada je usamljeni autoput neobjašnjivo zatvoren, petoro studenata koji putuju na veliku žurku u pustinji, nađu se zarobljeni u napuštenom motelu. Odbijajući da dopuste novim okolnostima da utiču na njihovu zabavu, oni se smeštaju u motel, ali ubrzo će početi da ih prekidaju čudne, proganjajuće vizije nekoliko unakaženih putnika.

 

Jezive pojave mogu objasniti iznenadnu napuštenost motela i restorana, ali pojavljivanje penzionera koji traži svoju nestalu suprugu potvrđuje njihove najgore strahove. On takođe vidi ljude koji umiru, žrtve ubice koji je verovatno oteo i njegovu ženu, a koga najavljuje smrad raspadanja i truleži.

 

Moj osvrt:

Iako je «Reeker» dosta prosečno ocenjen na IMDB-u, ja mislim da se ne radi o prosečnom hororu. Šta više, meni se veoma dopao.

 

Sama priča je dobro ispričana i meni je čitav film zadržana pažnja, a dobro je i sakriven rasplet do samog kraja i po meni je sasvim prihvatljiv.

 

Dakle, film je jako dobar zbog kvalitetne priče i režije, kao i samim tim kreirane creepy atmosfere u ionako jezivom ambijentu. Što se tiče glume, ona nije Bog zna kakva, sasvim prosečna, iako se u filmu nalaze legendarni Michael Ironside, mada u veoma epizodnoj ulozi.

 

Sami efekti su uglavnom vešto zamaskirani režijom, što upućuje na zaključak da film nije imao dobar budžet, ali ponavljam to je ipak dosta dobro odrađeno i ne utiče na sam film.

 

Scene krvoprolića i nisu nešto brojne, a nisu ni nešto posebno, jer ipak je akcenat stavljen na neke druge vidove zastrašivanja publike.

 

Nemojte da Vas obeshrabri ocena na IMDB-u, meni je «Reeker» osvežavajući film, sa pričom koja je izvan klišea koji se uporno koriste u gomili filmova koji se izbacuju, a imaju jako slične priče.

Ocena: Wink

Zvanični website