Kao što ste mogli pročitati u prethodnom osvrtu, "Maniac Cop", iako opterećen manjkavostima, dobio je još dva nastavka. Na oba nastavka su ponovo sarađivali režiser William Lustig i scenarista Larry Cohen, a kako se prvi deo završava otvorenim krajem, jasno je da "Maniac Cop 2" nastavlja tamo gde se stalo u "jedinici". Ko god bude odlučio da pročita ovaj unos do kraja, mora da bude upozoren da će se u preostalom tekstu naći dosta spojlera radnje, što može smetati samo onima koji još nisu pogledali ni prvi deo ove kratke franšize.
 
Dakle, radnja se nastavlja gde se stalo - Matt Cordell iliti Maniac Cop, tačnije njegov leš nije ni pronađen nakon okršaja sa Forestom i njegovom devojkom Teresom iako je prethodno u njegovim grudima završio jarbol, a kombi kojim je upravljao poslat na morsko dno. Naravno, Forest i Teresa sumnjaju da od Cordella i dalje preti opasnost, dok im se ostatak policije smeje i sumnja u ozbiljne psihičke probleme zbog čega ih komesar šalje kod psihijatra Susan Riley. Međutim, ubrzo Forest i Teresa završavaju u crnoj hronici, pošto ih Cordell pronađe i likvidira. Ovoga puta slučaj dobija inspektor McKinney, kome pomaže upravo Susan Riley, ali ovoga puta njihov protivnik je još nemilosrdniji, snažniji i ima saradnike.
 
Zanimljivo, uloge su reprizirali Bruce Campbell i Laurene Landon, iako likovi koje tumače brzo i neslavno završavaju, kao i nezaobilazni Robert Z'Dar u ulozi manijakalnog policajca. Ovoga puta glavne uloge dodeljene su Robertu Daviju (poznatom najviše po ulozi jednog od negativaca u kultnom filmu "Goonies") i simpatičnoj Claudiji Christian.
 
Iako je "Maniac Cop 2" bolje prošao kod kritičara od prvog dela, po mom mišljenju je ovo lošiji deo. Razlog za to je što je Cordell smislio nekakav plan osvete ubicama iz Sing Singa, što zahteva njegovu saradnju s siledžijom Turkellom i što mi je bilo nepotrebno, jer je u ovom delu Maniac Cop još neprirodniji tj. paranormalniji, često ga ima u kadru (na žalost, mnogo manje njegovog unakaženog lica), a i obogaćen novim detaljem - "žongliranjem" pendreka, da se tako izrazim. Jednostavno, Cordell umnogome podseća na Myersa, neuništiv je, a ima pomagače. To je po meni neoprostivo. Osim ovoga, dvojka je bogatija akcijom od keca, pa je ovo solidan filmić za jedno gledanje, ma koliko sam Lustig tvrdio da je "Maniac Cop 2" njegovo najbolje delo...