Kada nekoga hoće i kada je rođen pod srećnom zvezdom, onda ga malo šta može zaustaviti. Oren Peli, čovek koji stoji iza fenomena "Paranormal Activity", još jednom je pokazao da ima talenat/nos/sreću/šta već, pošto je ovoga puta kao producent stao iza filma "Insidious". Režiserska palica poverena je nadarenom Jamesu Wanu (u njegovom CV-ju već stoje horor filmovi "Stygian", "Saw" i "Dead Silence"), dok je scenario pisao Leigh Whannell tvorac franšize "Saw". Ova tri uspešna filmska radnika, udružili su se na skromnom projektu "Insidious" za čije je snimanje sakupljeno 1,5 milion dolara. Rezultat njihovog udruženog rada je odličan horor film i nova gomila zelenih novčanica - širom sveta je inkasirano 97 miliona dolara.
 
Iako su imali i više nego skroman budžet, angažovali su probranu glumačku ekipu: glavni likovi su povereni Rose Byrne i Patricku Wilsonu, a u sporednim se pojavljuju Barbara Hershey i Lin Shaye (snimila je u karijeri skoro 30 horor filmova!).
 
Osim toga, Whannell je stvarno uradio dobar posao, pa je posledica toga jedan od najboljih filmova od 2000. godine na ovamo - žanrovski gotovo savršen jer ima i dobru priču, kvalitetnu glumu, odlične efekte, sablasnu i morbidnu atmosferu i dovoljno strašnih elemenata, a pri tom je siromašan gadljivim scenama i litrima krvi. 
 
Radnja prati porodicu (otac, majka i troje dečice) čiji najstariji sin iznenada upadne u medicinski neobjašnjivu komu. Majka i otac će na sve načine pokušati da se izbore za dušu svoga deteta, naročito kada saznaju da je i otac kao dete prolazio kroz slično stanje. Oni moraju da se izbore i sa vremenom, jer je samo pitanje trenutka kada će detetova duša zauvek ostati zarobljena u paralelnom svetu nazvanom "The Further".
 
Kao što se da primetiti, radnja je komplikovana i prava je radost odgledati ovaj film, jer se nizak budžet ne primećuje ni u jednoj sceni. Sem toga, do trenutka kada otac uđe u "The Further", film se zasniva na odličnoj roli Rose Byrne i njenom dokazivanju da nije poludela već da se stvarno dešava nešto paranormalno, a od tog ulaska u paralelni univerzum film dobija novu dimenziju, izrazito mračnu i napetu.
"Insidious" je svakako film koji bih preporučio svakome.