Režija:

Jon Knautz

Scenario:

Jon Knautz & John Ainslie

Uloge:

Trevor Matthews ... Jack Brooks

Robert Englund ... Professor Gordon Crowley

David Fox ... Howard

Asley Bryant ... Kristy

Rachel Skarsten ... Eve

Daniel Kash ... Counselor Silverstein

Radnja:

Kao dečak, Jack Brooks je bio svedok brutalnog masakra njegovih roditelja i mladje sestre od strane čudovišta. Danas, kao mladić, bori se sa životnim problemima: sa devojkom koja ga gnjavi, sa terapijom koja ne daje rezultate i sa večernjom školom koja ga jedva interesuje. Kada oslobodi drevno prokletstvo, Jackov profesor postaje nešto neljudsko i Jack je primoran da se suprotstavi nekim starim demonima, uz nekolicinu novih.

 

Moj osvrt:

Ovo je jedan od filmova koje sam željno iščekivao jer mi je prvo sam naziv delovao primamljivo, a drugo, zbog komentara sa stranih sajtova.

 

Već neko vreme, pitao sam se kako se ne pojavi neki horor u kome glavni lik razbija zla bića, da ulazi s njima otvoreno u borbu, da zna da postoje ali da to ne znači da će da se krije od njih.

 

I eto, srećom, neko je snimio takav film. Ili je bar delimičo iskoristio takvu ideju. «JB: Monster Slayer» je zabavna horor komedija, u globalu, pošto je prva polovina prilično monotona, ali zato druga polovina vadi film iz proseka.

 

Poslednjih nekoliko filmova koje sam pogledao, a u kojima je uglavnom sporedne uloge igrao slavni Robert Englund, bili su za moj ukus loši, ali on u ovom filmu briljira u ulozi profesora večernje škole koga zaposeda uvek gladni demon.


Većina efekata je sasvim korektna, naročito zombiji koje stvara opsednuti profesor, ali njegova transformacija u biće slično mešavini Jabba The Hutta i doktora Octopusa je baš loša, čist trash.

Pored monotone prve polovine filma koju sam već pomenuo, u mane ubrajam i to što film ipak izgleda kao nedorečeno delo. Očekivao sam više borbe sa čudovištima, kao što kaže naslov filma, od tih nekih 20-25 minuta. Mada, s druge strane, stekao sam utisak, kao da su tvorci filma imali u vidu novu franšizu i da će nas obradovati s nastavcima. Ako bude tako, onda ih s nestrpljenjem očekujem.

 

Ocena: Wink

Zvanični website