imagebam.com Qoinpro Action Coin
[Generalna ] 07 Jul, 2008 22:08

Pošto sam poslednjih dana u totalnom haosu, zaboravio sam da sam blog započeo 6. a ne 7. januara, tako da sam uspeo da promašim sopstveni jubilej za jedan dan. Embarassed Naime, 6. januara ove godine, blog hororfilmovi počeo je sa radom. Prvi film koji sam analizirao bio je "Hatchet", a za prvih 6 meseci objavio sam recenzije za 45 filmova i blog je obogaćen i sekcijama kao što su "Legende horor žanra", "Vesti" i "Istorijat horor žanra". Za 6 meseci, blog je imao preko 10000 poseta i što mi je posebno drago, iz meseca u mesec, broj poseta se povećava. Nadam se da će i ubuduće zainteresovanost rasti jer to znači da je blog kvalitetan i da je korisno ovo što radim. Smile

Pozdrav svim vernim posetiocima i nadam se da ćete ostati i dalje uz Vaš blog hororfilmovi.blog.rs. Živeli!

Ako želite, možete svoje sugestije, pohvale, kritike i predloge da pošaljete na hororfilmovi@gmail.com.

[američki filmovi ] 06 Jul, 2008 08:50

Režija i scenario: Robert Hiltzik

Uloge:

Felissa Rose … Angela

Jonathan Tiersten … Ricky

Karen Fields … Judy

Christopher Collet … Paul

Mike Kellin … Mel

Katherine Kamhi … Meg

Paul De Angelo … Ronnie

Tom Van Dell … Mike

Loris Sallahian … Billy

John E. Dunn … Kenny

Willy Kuskin … Mozart

Desiree Gould … Aunt Martha

Radnja:

Nakon jezive nesreće u kojoj joj gine porodica, Angela, stidljiva i potištena devojčica, seli se kod svoje ekscentrične tetke Marthe, zajedno sa svojim zaštitnički nastrojenim rodjakom Rickyjem. Jednog leta, Martha ih šalje u dečji kamp Arawak. Ubrzo po njihovom dolasku, serija bizarnih i sve više nasilnih nesreća dešava se različitim kamperima. Ko je poremećeni lik koji stoji iza ovih ubistava? Razotkrivanje identiteta ubice je jedna od najšokantnijih završnica u istoriji američkog filma.

 

Moj osvrt:

Već neko vreme planirao sam da odgledam «Sleepaway Camp», film za koji sam čuo da ima možda i najšokantniji kraj u istoriji američkog filma. Nekako, kad god bih bio u poziciji da ga pogledam, odlučio bih se za nešto drugo ali eto, konačno ga odgledah sinoć.

 

U neku ruku, informacije su bile tačne, film ima neobičan kraj, mada mislim da odgovor leži u tome što je prvi put takav rasplet iskorišćen u horor filmu, dok kasnije imamo brojne i slične varijacije. Završna scena je prilično jeziva, ali nažalost, to je i jedina scena koja deluje zastrašujuće. Film ima prilično monotone delove, sa nekom dosadnom pričom, a naročito je iritantna gluma. Ne pamtim da sam skorije video tako loše glumce, prosto neki od njih deluju prejadno.

 

Takodje, konstantno ponavljanje jedne scene, deluje baš zatupljujuće. Naime, kad god Angela priča sa svojom simpatijom, u kadar se ubacuje njena ljuta protivnica Judy i to baš zamara (posebno zbog toga jer je Karen Fields koja je glumi jako iritantna, sa nimalo dara za glumu).

 

Pokušano je da ubistva budu neobična, napr. ubacivanje osinjaka u klonju ili ubistvo nekom frizerskom spravicom, ali to nije dalo nekog posebnog efekta. Inače, plus za film je svakako to što praktično ne možete da pogodite ko je ubica, jer vas režiser navodi na odredjene likove, ali ubrzo im i sam daje alibi.

 

Dakle, sem završne scene (mada i ona je na kraju krajeva prenapumpana), film nije ništa posebno, mada mogao je da bude da nisu izabrani očajni glumci i da su neki delovi scenarija izmenjeni. Očigledno da je Hiltzik imao neke žešće munje u glavi kad je u priču uveo homoseksualizam, pedofiliju i incest...

I da, umalo da zaboravim, kostimograf je zaslužio čistog keca, pa pogledajte samo ove primere Tongue out :


Ocena:

Yell

Nastavci:

Godinama su filmovi iz serijala «Sleepaway Camp» sticali lojalne fanove. Krajem 80-ih, Michael A. Simpson je režirao dva nastavka: «Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (1988)» i «Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1989)». U njima se Angela (koju je u nastavcima glumila mladja sestra Brusa Springstina, Pamela) pojavljuje u obližnjem kampu, ali ovog puta maskirana u savetnika nakon kompletne promene pola. Slično kao i u prethodnom kampu, ona muči i ubija svakog ko joj padne šaka. Od tada, Angela još uvek čeka na još jedno pojavljivanje u nekom novom nastavku.

Još jedan nastavak «Sleepaway Camp IV: The Survivor», koji je režirao Jim Markovic, je delimično snimljen i nikada nije završen.

Novi film «Return to Sleepaway Camp» je završen i producenti traže distributera. Režirao ga je Robert Hiltzik, režiser originala iz 1983. godine. On je odlučio da ignoriše priče iz prethodnih nastavaka, ističući da želi da nastavi tamo gde se original završio. Sudeći po informacijama sa fangoria.com, film će biti premijerno prikazan na jesen 2008.

 He has decided that this chapter will ignore the storylines of the previous sequels, stating that he wants to pick up from where the original film ended. Production was halted for quite some time, but according to Fangoria.com the digital effects are being redone and the film will most likely be released in the fall of 2008.

Treba reći i da se poslednji film u Hiltzikovoj «Sleepaway Camp» trilogiji takodje snima, a njegov radni naslov je «Sleepaway Camp Reunion».

Michael A. Simpson, režiser drugog i trećeg dela, nedavno je napisao scenario za još jedan film iz svoje serije «Sleepaway Camp» filmova, po imenu «Sleepaway Camp: Berserk».

http://www.sleepawaycampfilms.com/

http://www.sleepawaycampmovies.com/

[Vesti ] 05 Jul, 2008 15:38
Wes Bentley, Kaitlin Doubleday, Mackenzie Rosman, Michael Madsen, Eric Roberts, Christa Campbell, Lydia Hull i Jeff Most, svi će glumiti u adaptaciji Edgar Allan Poeovog dela "Ligeia" koju će režirati Michael Staininger. Uspešni pisac i predavač Jonathan Merrick potpada pod uticaj neodoljive, neprirodno lepe Ligeiae. Ona se bori sa smrtnonosnom bolešću i ništa je neće zaustaviti da porazi smrt, njenog jedinog istinskog neprijatelja. Ona otima duše drugih ljudi i na svom putu ka besmrtnosti, zadobija Johnatanovu podršku, rastavljajući ga od njegove verenice Rowenae i povlačeći ga u svoj tamni, misteriozni svet. Oni se smeštaju u staro zdanje na obali Crnog mora gde Ligeino večito prisustvo lagano odvodi Johnatana u ludilo...
---------------------------------------------------------------------------
Ako posetite zvanični sajt Thomasa Janea , možete pogledati prvi trailer za film Simona Huntera "The Mutant Chronicles", u kom takodje glume Stephen Rea, Ron Perlman, John Malkovich i Benno Furmann. Vojnik iz 23-eg veka, Mitch Hunter, rukovodi borbom protiv armije podzemnih Nekromutanata. Rea igra bivšeg komandanta poručnika Mitcha Huntera, marinca koji pokušava da spasi Zemlju vodeći grupu vojnika protiv zlih Nekromutanata. Perlman glumi vodju religijske sekte koja veruje da on može da uništi mutante i spasi planetu, regrutujući Huntera da mu pomogne u toj misiji.
---------------------------------------------------------------------------
Evo i novog postera za film Corbina Bersena "Dead Air", na kom se miljenik horor publike Bill Moseley nalazi u centru. Na zvaničnom sajtu pogledajte i dva trailera. Logan Burnhardt je egoistični kralj radio emisija, ali njegova ličnost naćiće se na ozbiljnom testu kada teroristički biološki napad izazove epidemiju koja obične ljude pretvara u krvoločne manijake na ulicama Los Andjelesa.
---------------------------------------------------------------------------
Pogledajte prvi zvanični teaser trailer za remake "The Day The Earth Stood Still" koji režira Scott Derricson a koji će imati premijeru 12. decembra 2009. godine. U originalu iz 1951. godine, vanzemaljci dolaze na Zemlju i govore Zemljanima da moraju da žive u miru ili će ih uništiti zbog toga što su pretnja za ostale planete. U filmu glume i zvezde Kianu Reeves, Kathy
Bates i Jennifer Connelly.
---------------------------------------------------------------------------
I film rediteljke Agnes Merlet "Dorothy Mills" dobio je trailer. Jane Morton, psihijatar koja je u žalosti zbog tragične smrti njenog sina, dobija slučaj Dorothy Mills, 15-ogodišnje devojčice sa malog irskog ostrva, koja je optužena za pokušaj ubistva bebe koju je čuvala. Kada stigne u selo, Jane se susreće sa malom, zaplašenom zajednicom, koju muče misteriozni dogadjaji i koja ima neprijateljski stav prema strancima. Duboko religiozna i uverena da seljaci imaju natprirodne moći, prestravljena Dorothy kune se da nikad nije ni dotakla dete. Dirnuta  devojčicinom krhkošću i ranjivim stanjem, Janena dijagnoza je višestruki poremećaj ličnosti, sve dok Dorothy ne progovori glasom njenog mrtvog sina. Jane je primorana da prizna da devojčica zaista poseduje moći koje postoje izvan domena psihijatrije - opasne moći koje će baciti seosku zajednicu u nasilnu kolektivnu psihozu.
----------------------------------------------------------------------------
Universal Pictures je objavio da će se 29. maja 2009. godine desiti premijera nove horor avanture Sama Raimija "Drag Me To Hell", u kome je mlada devojka očajna da razbije zlu kletvu. S druge strane, Sony Screen Gems je promenio datum premijere rimejka španskog horora "Rec". Tako će umesto 17. oktobra, film "Quarantine" debitovati u bioskopima 10. okotobra.
----------------------------------------------------------------------------
Najnoviji film Alexa Proyasa "Knowing", govori o čoveku (igra ga Nicolas Cage) koji iskopava vremensku kapsulu sa crtežima dece koji predvidjaju budućnost i koja je zakopana 1950. godine. Jedan dečji crtež predvideo je nekoliko jezivih dogadjaja koji su se već ostvarili. Ipak, jedan dogadjaj se još nije zbio i šalju ga da spreči da se on desi. Summit Entertainment je najavio premijeru za 20. mart 2009. godine. Trailer pogledajte na sledećem linku:
http://uk.youtube.com/watch?v=XbcPadDnVw8
----------------------------------------------------------------------------
Sudeći po magazinu OK!, Sigourney Weaver je još uvek veoma zainteresovana za povratak heroine Ellen Ripley ako bi 20th Century Fox ponovo razmislio o petom nastavku "Aliena". "Definitivno bih ponovo glumila Ripley, ako bih saradjivala sa Ridley Scottom i ako bismo imali dobru ideju. Ridley je entuzijasta po tom pitanju"- izjavila je Sigourney. Nadajmo se da će Fox imati sluha i tako prekinuti sa Alien vs. Predator sranjima...
----------------------------------------------------------------------------
4. jula Lionsgate je pokrenuo zvanični website za jako očekivani povratak Jigsawa u filmu "Saw V", koji će imati premijeru 24. oktobra. Na sajtu trenutno nema ničega, ali ga možete staviti u bookmarks i čekati novosti. U petom delu, koji režira David Hackl, Hoffman je čini se poslednja živa osoba koja nastavlja sa Jigsawvim nasledjem. Ali kada je njegova tajna ugrožena, Hoffman mora da krene u lov da eliminiše sve koji ga ugrožavaju.
----------------------------------------------------------------------------
Film "Blood Mountain" liči na "The Blair Witch Project", samo bez pametne marketinške kampanje. Evo ga i teaser trailer:


----------------------------------------------------------------------------
Jezive kuće uvek su bile predmet horora, ali kao i bilo koji drugi horor podžanr mogu biti loše iskorišćene. Da li će film "Moretti House" biti novo niskobudžetno ostvarenje koje će uspeti ili još jedan nezavisni horor film za bacanje na gomilu loših filmova? Pogledajte trailer:


“Iz kreativnog uma nagradjivanog režisera Todda Douglasa Baileya, dolazi uzbudljiva priča o tri mlada snimatelja koji rade na istraživačkom dokumentarcu o staroj njujorškoj kući koja je prazna od 1929. godine, a pitanje je zašto? Da li ste dovoljno hrabri da pratite snimatelje dok pokušavaju da daju odgovor na to pitanje?"

----------------------------------------------------------------------------
Od režisera Davida R. Ellisa dolazi i film nazvan "Asylum", a evo i trailera:

 

Izvori vesti: www.bloody-disgusting.com i www.horroryearbook.com

site statistics