Režija:
John Erick Dowdle
Scenario:
John Erick Dowdle & Drew Dowdle
Uloge:
Jennifer Carpenter ... Angela Vidal
Steve Harris ... Scott Percival
Jay Hernandez ... Jake
Johnathon Schaech ... George Fletcher
Columbus Short ... Danny Wilensky
Andrew Fiscella ... James McCreedy
Rade Serbedzija ... Yuri Ivanov
Greg Germann ... Lawrence
Dania Ramirez ... Sadie
Radnja:
Televizijski reporter Angela Vidal i njen kamerman poslati su da naprave reportažu o noćnoj smeni jedne vatrogasne stanice u Los Angelesu. Posle rutinskog poziva u omanju stambenu zgradu, oni nalaze na licu mesta dva policajca koji odgovaraju na poziv zbog urlika koji zaleđuju krv i koji dolaze iz jednog od apartmana.
 
Oni ubrzo uvide da je starija gospođa iz tog stana inficirana nečim nepoznatim i zbog toga vrlo agresivna. Na njihovo iznenađenje, Centar za kontrolu bolesti stavlja ih u karantin i zatvara sve izlaze iz zgrade, gaseći im signale za telefone, mobilne telefone, internet, kablovsku a pri tom ne dobijaju nikakve informacije od njih. Kada vlasti konačno ukinu karantin, jedini dokaz šta se dešavalo je snimak koji je za sobom ostavila novinarska ekipa.
 
Osvrt:
Kada sam pre devet meseci imao tu sreću da pogledam špansko remek-delo "[●REC]", već tada je bilo poznato da je Hollywood odlučio da snimi rimejk. Bio sam spreman da se opkladim da će rimejk biti žešće sranje i zbog toga bih izgubio opkladu. Zašto? Zbog toga što je film poprilično dobar, praktično je original preveden na engleski i sa drugim glumcima, a pošto je "[●REC]" bio tako fenomenalan onda je njegov američki rimejk uzeo deo toga i nije bio potpuni promašaj.
 
Ipak, neke stvari su mi zapale za oko, a to su da je "Quarantine" daleko manje strašniji od originala, da je izgubio onu ludačku napetost i adrenalinsku šok-akciju koju je imao "[●REC]", naročito "preformulisanjem" početne horor scene sa zaraženom babom s prvog sprata. Dakle, "Quarantine" je solidan rimejk koji vredi pogledati ali samo nakon originala, film je OK za ubijanje slobodnog vremena, ipak "[●REC]" je za one hrabrije.
 
Ocena: 6.5/10