Režija:
Bruce Campbell
Scenario:
Mark Verheiden
Uloge:
Bruce Campbell ... Bruce Campbell
Grace Thorsen ... Kelly Graham
Taylor Sharpe ... Jeff
Ted Raimi ... Mills Toddner / Wing / Sign Painter
Ben L. McCain ... Mayor
Ellen Sandweiss ... Cheryl
Radnja:
Radnja filma vrti se oko Bruca Campbella koji igra ljigavu verziju samog sebe, propalu zvezdu horor filmova "B" produkcije. Campbella otima njegov najveći fan, tinejdžer Jeff, kako bi pomogao njemu i njegovim sugrađanima da poraze Guan Dija, kineskog boga rata i mrtvih, koga je upravo Jeff slučajno oslobodio.
 
Ono što stanovnici koji polažu svu nadu u Campbella ne znaju da on nije nikakav superheroj i da on misli da se radi o još jednom filmu...
 
Osvrt:
Svakako jedan od najotkačenijih filmova koji sam pogledao u poslednjih godinu-godinu i po dana je "My Name Is Bruce". Ako se pitate zašto, odgovor nije previše težak - jednostavno film je jedna velika parodija upravo horor filmova "B" produkcije i ne verujem da bi se bilo ko drugi tako savršeno uklopio u ulogu Bruca Campbella iz ovog filma kao sam Bruce Campbell. On prosto briljira u ovoj jeftinoj horor komediji, šaleći se mnogo na svoj račun, kao i pomalo zaboravljenim grimasama iz kultnih filmova koji su ga učinili besmrtnim.
 
Film odiše jeftinoćom, žalosnim efektima, neverovatnim zapletom i gomilom scenarijskih nebuloza, ali ovoga puta to je i cilj, a ne proizvod nečije (ne)kreativnosti. Ipak, iako sam u neku ruku očekivao ovakav film (naime, dosta toga sam "načuo" preko raznih izvora sa interneta), moram priznati da sam očekivao iole ozbiljniji horor film. Meni lično to i nije smetalo mnogo, ali kada se nađem u situaciji kao ovoj, a to je da li da Vam preporučim film, ipak nisam siguran kome bi se film sigurno dopao. U principu, ko god od starta prihvati da se radi o parodiji ne bi trebalo da bude razočaran.
 
Ocena: 7.0/10