Režija & scenario:
Eric Red
Uloge:
Famke Janssen ... Marnie Watson
Bobby Cannavale ... Shanks
Ed Westwick ... Joey
Michael Paré ... Mike Watson
Kevin Geer ... Father Pritchet
Radnja:
Nakon 7 godina i 52 dana u zatvoru, Marnie Watson se vraća u svoju staru kuću u Brooklynu gde treba da bude još 6 meseci u kućnom pritvoru. Marnie je bila osuđena za ubistvo njenog izopačenog i brutalnog supruga, policajca Mikea Watsona, u samoodbrani i sada mora da nosi elektronsku kopču oko članka koja joj omogućava kretanje u radijusu od 100 stopa (31 metar) po kući, dok joj ne istekne kazna.
Mikeov bivši partner Shanks nadzire Marnie, prateći je iz svog automobila i išekujući da prekrši granice elektronskog uređaja kako bi je vratio nazad u zatvor. Ubrzo, Marnie otkriva da je zarobljena u kući sa Mikeovim duhom koji želi da joj se osveti.
 
Osvrt:
"100 feet" je još jedno prosečno ostvarenje koje sam pogledao i koje ću verovatno veoma brzo zaboraviti. Ima nekoliko razloga zašto je to tako:
1) film je prilično nezanimljiv, bez prave atmosfere koja je karakteristična za filmove sa duhovima;

2) ima par grešaka u scenariju (vezano za materijalizovanje duha i završnu scenu - o njoj ne smem ništa više da kažem da ne bude spoiler);

3) iako smatram da je Famke Janssen prava femme fatale nekako mi se uopšte nije uklopila u ovu ulogu i čini mi se da su je prikazali sa suviše saosećanja za muža koga je ubila u samoodbrani jer joj je prekipelo da je stalno prebija.
Većim delom, film je u vodama drame i jedino vredno pažnje su scene posle seksualnog odnosa Marnie i njenog momka Joeya, to je baš dobro ispalo i izgledalo. I da, da se malo osvrnem na duha. On se dosta pojavljuje i u nekim scenama izgleda OK a u nekim su toliko preterali da je baš bez veze (naročito se odnosi na završne scene). Dakle, summa summarum - prosečan i ništa poseban film.

Ocena: 5.2/10