Režija:
Toby Wilkins
Scenario:
Kai Barry, Ian Shorr & Toby Wilkins
Uloge:
Shea Whigham ... Dennis Farell
Paulo Costanzo ... Seth Belzer
Jill Wagner ... Polly Watt
Rachel Kerbs ... Lacey Belisle
Radnja:
Mladi par želeći da proslavi godišnjicu odlazi na kampovanje. Kada dožive peh i ostanu bez šatora, odluče otići do prvog motela. Usput prave kobnu grešku te se zaustavljaju kako bi pomogli nepoznatoj ženi koja je u stvari devojka ozloglašenog kriminalca pa ih on otima.
 
Njih četvoro dolaze na benzinsku stanicu i tu bivaju zarobljeni od strane proždrljivog parazita koji transformiše svoje, i dalje žive, žrtve u smrtonosne domaćine. Mladi par i odbegli robijaš moraju da pronađu način da sarađuju kako bi preživeli ovaj teror.
 
Osvrt:
"Splinter" je imao potencijal do same završnice da bude vrlo prijatno iznenađenje ali tvorci filma ipak nisu u tome uspeli. Iako je sam početak prilično dosadan i nezanimljiv, od dolaska na benzinsku stanicu film postaje kvalitetan, zbog jako dobrih efekata i odlično zamišljenog parazita i njegovih žrtava. Takođe, stvorena je jedna napeta atmosfera pojačana groznom kreaturom, ali onda, nažalost, počinju da se ređaju klišei i do kraja film gubi na kvalitetu.

Meni takođe nisu ni likovi delovali kvalitetno, pa mi je čak bilo i svejedno ko bih voleo da preživi. Jednostavno, mladić je iritantan zbog svoje ćutljivosti i povučenosti od trenutka otmice, devojka je previše kurčevita a kriminalac neubedljiv i vrlo iritirajuće njuške. Autori filma su nas naravno i za kraj počastili klišeom, ali šta da se radi. Film je ipak OK za pogledati.

Ocena: 6.0/10