Režija:
Lucky McKee
Scenario:
Sean Hood & Lucky McKee
Uloge:
Angela Bettis ... Ida Teeter
Misty Mundae ... Misty Falls
Jesse Hlubik ... Max
Marcia Bennett ... Lana Beasley
Radnja:

Usamljena, stidljiva entomologistkinja Ida Teeter koja je još i lezbijka, opsednuta je svojim "kućnim ljubimcima" - kolekcijom insekata. Ona radi sa svojim prijateljem Maxom koji je ujedno i njen seksualni savetnik. Ida dobija paket iz Brazila od anonimnog pošiljaoca u kome se nalazi nepoznati insekt a čudna i agresivna buba uspeva da se oslobodi i pobegne iz kutije.
 
U medjuvremenu, Ida se zaljubljuje u Misty Falls koju ugrize taj čudni insekt i inficira je. Ona se veoma brzo useljava kod Ide u stan. Kada Ida primi još pisama od svog bivšeg profesora Malcolma Wolfa u kojima on objašnjava opasnog insekta i njegovu reprodukciju i promene na sisarima koje ugrize, Ida shvata da Misty nije više ona slatka devojka koju je upoznala već vrlo agresivna, neprijatna i opasna.
 

Osvrt:

Pošto sam imao nekih problemčića sa prevodom, odložio sam gledanje devete epizode za drugi put te tako pogledao desetu epizodu iz ovog serijala za koji ponavljam da sam očekivao mnogo više. Ponavljam se kao papagaj ali moram jer neke epizode su izuzetno dosadne i nezanimljive, dok se ređe dešava da neka iskoči iznad kvaliteta koji karakteriše čitav serijal.
 
Što se tiče ove epizode, ona takođe nije ništa posebno, radi se o priči o dve lezbijke koje su očigledno neprihvaćene u društvu i veoma slične i zbog toga se ljubav među njima brzo rasplamsa ali kao što znate - sve što je lepo kratko traje. Moram priznati da me je Angela Bettis veoma mnogo iritirala ulogom Ide Teeter pre svega zbog odvratnog načina govora i kada se to uklopilo sa karakterom njenog lika ispalo je baš iritirajuće. Epizoda je prilično spora i monotona i tek u samoj završnici dobija na dinamičnosti ali ni to nije nešto naročito uticalo na povećanje kvaliteta jer efekti i nisu baš uverljivi. Dakle, još jednom - ništa posebno epizoda.
 

Ocena: 5.0/10