Režija & scenario:
Mick Garris
Uloge:
Henry Thomas ... Jamie
Matt Frewer ... Wally
Stacy Grant ... Vanessa
Jake D. Smith ... Booth
Katharine Horsman ... Sue
Radnja:
U Čikagu, usamljeni Jamie i njegov najbolji prijatelj Wally rade kao hemičari u prehrambenoj kompaniji koja se bavi razvijanjem različitih veštačkih ukusa. Jamie se pre nekoliko meseci razveo i nedostaje mu sin. Jedne noći, neobjašnjivo oseti ukus čokolade u ustima i postaje psihički povezan sa prelepom ženom imajući sposobnost da vidi kroz njene oči i da oseća njena osećanja. On se zaljubljuje u nepoznatu ženu, sve dok ne postane svedok ubistva koje je ona izvršila. Njegova telepatska povezanost prestaje i on postaje opsednut tom ženom. Sećanjem na detalje iz vizija on otkriva njeno prebivalište. Jamie odlazi u Kanadu da je pronadje i da joj pomogne suočavajući se sa velikim problemom da joj objasni otkud zna toliko detalja iz njenog života što vodi ka tragičnom završetku.
 
Osvrt:
Serijal "Masters of Horror" nastavlja da me razočarava iz epizode u epizodu. Tako ni peta epizoda nije promenila moj stav o ovom serijalu, šta više, onu prosečnost je pomerila na niži stepen - ispod prosečnost.
 
Ali to je što se tiče generalnog stava i mišljenja o serijalu, a što se tiče epizode "Chocolate" ona je definitivno do sada najdosadnija, najbezazlenija, bez ikakve povezanosti sa horor žanrom, uz monotonu atmosferu. Hajde, da ne budem samo grub - za pohvalu je bar razgolićenost glumica. Laughing

Ova epizoda ide na spisak - obavezno preskočiti.


Ocena: 3.0/10