Režija:
Joe Dante
Scenario:
Mick Garris & Sam Hamm po kratkoj priči Dalea Baileya "Death & Suffrage"
Uloge:
Jon Tenney ... David Murch
Thea Gill ... Jane Cleaver
Wanda Cannon ... Kathy Hobart
Terry David Mulligan    ... Marty Clark
Robert Picardo ... Kurt Rand

Radnja:
Tokom kampanje za reizbor za predsednika SAD, politički savetnik David Murch poželi uživo u televizijskom talk showu da se preminuli vojnici vrate iz mrtvih kako bi glasali na izborima u sklopu markentiške promocije svog kandidata. Predsednik upotrebi njegovu ideju u svom govoru i poželi da se svi mrtvi vojnici vrate iz grobova zbog izbora. Nekako, njihove želje se ostvaruju u vojnici poginuli u ratovima u Iraku i Avganistanu vraćaju se među žive glasajući na izborima kao opozicija aktuelnom predsedniku i jasno dajući do znanja šta misle o tim ratovima. Kada predsednikovi ljudi pokradu izbore i predsedniku zbog toga bude produžen mandat, svi vojnici izginuli u besmislenim ratovima se vraćaju da bi progonili članove Vladine administracije.
 
Osvrt:
Epizoda "Homecoming" može se svrstati u žanr politički horor, jer u njoj su se autori osvrnuli na, za njih, besmislene ratove koje američka Vlada izaziva širom sveta. Ipak, ne bih se složio s njima, jer ti ratovi itekako imaju smisla - otimanje tuđih resursa izmišljanjem opasnosti po ceo svet koju će eto, oni dobrovoljno da spreče. Undecided
 
I ova epizoda je dosta slaba, na trenutke prespora, sa meni nezanimljivom pričom. Eto, iako je epizoda o zombijima, meni se nije dopala. Što se tiče njih, zombija, oni su najmiroljubiviji u istoriji horor žanra, bar dok ih ne prevare. Ne napadaju nikog, već samo žele da glasaju protiv predsednika a onda i konačno napuste ovaj svet. Inače, na bilo koji drugi način su neuništivi (mada u epizodi niko nije pomenuo proveren način egzekucije zombija - metak u čelo), a čak i odsečeni delovi njihovih tela nastavljaju da napadaju. I da, umalo da zaboravim, oni mogu da govore i razmišljaju.
 
Dakle, još jedno razočarenje kada je u pitanju prva sezona ovog serijala, ali to je već postalo nekako očekivano.
Ocena: 4.5/10