Režija:
Gregg Bishop
Scenario:
Joe Ballarini
Uloge:
Jared Kusnitz ... Jimmy
Greyson Chadwick ... Lindsey
Chandler Darby ... Steven
Carissa Capobianco ... Gwen
Randy McDowell ... Jules
Michael V. Mammoliti ... George
Justin Welborn ... Kyle Grubbin
Mark Oliver ... Coach Keel
Blair Redford ... Nash Rambler
Radnja:
Srednjoškolska matura neočekivano biva prekinuta kada groblje, koje je smešteno tik uz nuklearnu elektranu, postaje iznenadni izvor oživljenih leševa. Kako se zombiji kreću ka školi, grupa različitih tinejdžera koja nije otišla na maturu odlučuje da se bori sa zombijima i pokuša da spasi gradić.
 
Moj osvrt:
Kao što se uglavnom i reklamira, film «Dance of the Dead» je pokazalo se odlična horor komedija, svakako jedna od najboljih koje sam pogledao. Takođe, svojevremeno kada sam ga pogledao, trailer za ovaj film me je odmah kupio i jedva sam čekao da pogledam čitav film. Slobodno mogu reći da se nisam prevario.
 
Osim što obiluje zombijima, film je prepun i zabavnih i zanimljivih šala, sa pomalo stereotipnim likovima za američke tinejdž filmove, ali to nije mnogo uticalo na kvalitet. Sigurno zbog toga što se grupa koja se bori sa zombijima sastoji od štrebera i otpadnika od društva, klasičnih gubitnika u današnjoj Americi (kao uostalom i u drugim zemljama).
 
Radnja je solidno zamišljena, uz neke sitnije propuste u scenariju, koji se ne mogu uzeti za zlo. Klinci su svoj posao odradili dobro i odlično su se uklopili u uloge pa je i gluma na sasvim dobrom nivou. Efekti su isto tako dobri, mada glavna zamerka je što u filmu ima jako malo scena transformacije ljudi u zombije, uglavnom je naglasak stavljen na uspešnu borbu i masakriranje zombija.
 
Kad sam već kod njih, zombiji su OK, spadaju u grupu modernih, dakle, brzi su i krvoločni, ali i dosta ranjivi. Inače, scenaristi su izmislili jako zanimljiv način zaustavljanja zombija, ali šta je to - otkrijte sami.
 
Takođe, iako slušam hip-hop, moram da pohvalim izbor muzike u filmu, to se baš dobro uklopilo. Pa da zaokružim: «Dance of the Dead» je zabavan i dobro odrađen film i po meni za must see kategoriju.
 

Ocena: Wink

Zvanični website