Režiser i scenarista:
Tom Shankland
Uloge:
Eva Birthistle ... Elaine
Stephen Campbell Moore ... Jonah
Jeremy Sheffield ... Robbie
Rachel Shelley ... Chloe
Hannah Tointon ... Casey
Raffiella Brooks ... Leah
Jake Hathaway ... Nicky
William Howes ... Paulie
Eva Sayer ... Miranda
Radnja:
Dve sestre  i njihove porodice odluče da zajedno provedu idilične Božićne praznike. Iznenadna bolest jednog od deteta, prerašće u pravu traumu i užas kako i ostala deca postaju bolesna. Sve to vodi ka sadističkom i ubilačkom ponašanju mališana što šokirane roditelje navodi na iracionalno ponašanje i oni postaju nesposobni za branjenje od njihovih napada. Može li buntovna tinejdžerka da pronađe spas za svoju majku i sebe iz ove zastrašujuće situacije?

Osvrt:
Britanski horor film "The Children" našao se na mom repertoaru iako je moj drug Jeresija pokušao da me odvrati od njega. Na vreme sam ga prekinuo da mi ne kvari ugođaj prepričavanjem radnje, ali ono što sam shvatio, posle gledanja ovog filma, je da su naši horor ukusi podosta različiti. Ne mogu da napišem da sam fasciniran filmom, ali ni da sam razočaran (tj. da je bez veze kako reče Jeresija). "The Children" je sasvim solidan apokaliptični film koji stravu i užas takve situacije predstavlja kroz krvoločnu dečicu koja iz čista mira polude i postaju veoma agresivna i što je još gore - nemilosrdne ubice.

Istakao bih da je gluma u filmu OK, kao i mnoge druge stvari poput režije, krvavih scena, šminka i sl. Sama priča je manje-više OK, mada deluje bez nekog početka, ali u jednoj sceni je dat nagoveštaj zbog čega deca flipnu te se to može prihvatiti kao razlog.

Neke mane filma su ne baš jasni odnosi između dve porodice, dok je psihološka strana i ponašanje odraslih kao reakcija na šokantno-neočekivano ponašanje dece dosta dobro prikazano. Možda se tu čak i preteralo, ali to ne mogu da tvrdim pošto nisam psiholog. Mana filma je i to što događaji u izolovanoj kući u kojoj se odvija deo radnje, predvidljivo navode na apokalipsu širih razmera. To sam provalio još na pola filma. U svakom slučaju ovo je uznemirujuć i brutalan film i sasvim OK za pogledati. Na kraju, pomenuo bih i predobru Hannahu Tointon, nadam se novu mladu nadu horor žanra. Kiss

Zvanični website