Režiser i scenarista:
Jack Perez
Uloge:
Lorenzo Lamas ... Allan Baxter
Deborah Gibson ... Emma MacNeil
Vic Chao ... Dr. Seiji Shimada
Sean Lawlor ... Lamar Sanders
Radnja:
Usled globalnog zagrevanja dolazi do pucanja lednika na Aljasci što iz vekovnog sna oslobađa dva drevna neprijatelja Megalodona i džinovsku sipu. Ova ogromna bića, najveći predatori koji su živeli u okeanima, počinju da terorišu brodove, podmornice, pa čak i avione. Američka vojska uz pomoć biologa Sandersa, MacNeil i Shimade pokušaće da pronađe način da spreči katastrofu.
Prva žrtva megalodona - kit 
Osvrt:
Bez mnogo razmišljanja, moj prvi utisak je da je "Mega Shark vs. Giant Octopus" najgori film koji sam ikada pogledao. Jednostavno film je od početka do kraja obično smeće. Čak je lošiji od očajnog "Shark Attack 3: Megalodon". Verovatno se, oni koji čitaju ovo, pitaju zbog čega to mislim, a razloga je gomila.
Leti, leti, leti - AJKULA! 
Film je sniman direktno za DVD, što već znači da nije ni imao budžet, a svakako da borba dva ogromna stvorenja zahteva mnogo para, pa se krpilo na sve strane. Ima mnogo CGI-ja, scene pojavljivanja džinovske ajkule ponavljaju se s vremena na vreme, kao i scene okršaja ove dve živine. Gluma je katastrofalna, pre svih se po tome izdvaja Deborah Gibson koja je užasno loša. Inače, to je neka američka pop ikona koja je još 90-ih prestala da bude popularna i eto, sreću je potražila među mnogo jeftinim filmovima.
Ajkula iskače u nebeske visine i guta avion
Kao što napisah, ona je očaj, ali i ostala glumačka ekipa je katastrofalna, kao i Lorenzo Lamas, poznati tabadžija iz jeftinih akcionih filmova. Sama priča je debilna, scenario je prepun zamarajućih dijaloga u kojima ekipa naučnika traži rešenje da se reši bede i to u nekoj laboratoriji kupljenoj kod Kineza, scenografija se ponavlja, prosto i jednostavno sve je jako, jako loše odrađeno pa čak i spektakularne scene kao što su napad ajkule na putnički avion u letu (WTF!?) i na Golden Gejt u San Francisku. Šta tek reći o romansi glavne junakinje i japanskog nerd naučnika?

Film sam želeo da pogledam iz čiste radoznalosti, ali nisam ni sanjao da će biti toliko loš. Ne preporučujem ga nikome, pa čak ni neprijateljima :) jer zaista treba imati čelične živce pa pogledati ovo smeće od početka do kraja. Nažalost, autori filma navodno razmišljaju o nastavku, a ja se iskreno nadam da neće skupiti tih 500 $ za budžet filma. :)
Mega Shark vs. Giant Octopus

Kao što možete primetiti, ovdašnja firma "Cinears" je izdala DVD ovog spektakla, koji je s tim u skladu, spektakularno preveden: "Smrtonosne čeljusti protiv ogromnih pipaka" :-)

Ocena: 1.0/10