Režiser:
Fred Walton
Scenarista:
Danilo Bach
Uloge:
Jay Baker ... Harvey 'Hal' Edison
Pat Barlow ... Clara
Deborah Foreman ... Muffy / Buffy St. John
Deborah Goodrich ... Nikki Beshears
Tom Heaton ... Constable Potter / Uncle Frank
Mike Nomad ... Buck
Ken Olandt ... Rob Ferris
Griffin O'Neal ... Skip St. John
Leah Pinsent ... Nan Youngblood
Clayton Rohner ... Chaz Vyshinski
Amy Steel ... Kit Graham
Thomas F. Wilson ... Arch Cummings


Radnja:

Grupa od osam studenata okuplja se na ostrvu, u kući njihove prijateljice Muffy St. John kako bi proslavili njihovu završnu godinu školovanja. Ubrzo saznaju da svako od njih ima tajnu iz prošlosti koja ispliva na površinu, a odmah nakon toga bivaju ubijeni. Domaćica Muffy je izgleda jedina koja zna šta se dešava na ostrvu, a situaciju dodatno otežava i to što je 1. april, pa svi zbijaju prvoaprilske šale.
 
Osvrt:
1986. godine, studio Paramount Pictures snimio je neobični slasher inspirisan delom Agate Kristi "Deset malih crnaca". U svoje vreme je ovaj film veoma podelio horor publiku zbog preokreta u radnji, ali napisati nešto više o tome bilo bi svakako spojler, tako da ćete morati da pogledate film, pod uslovom da Vas motiviše moja recenzija.
 
Kad već pominjem tu podeljenost oko filma, pridružujem se grupi koja je bila razočarana filmom. Ko prati ovaj blog, zna da nisam ljubitelj slasher filmova uopšte, ali to nije jedini razlog zašto nisam zadovoljan ovim filmom. Najveća zamerka je pomenuti twist u radnji, ali i neverovatno dugačak uvod u radnju koji je veoma dosadan što je umrtvilo prvu polovinu filma, kao i to što su ubistva totalno nekreativna i što scena krvoprolića, mada nisam ljubitelj istih, nema uopšte.
 
Likovi su mi uglavnom nezanimljivi, klasični za slashere i topovsko meso zbog kojih Vam neće biti žao kada budu ubijeni. Kada se na to nadoveže ispodprosečna gluma većine glumaca, onda se nameće utisak da je "April Fool's Day" prosečan film, OK za pogledati jednom, ali nažalost više sam očekivao i mislim da je imao veći potencijal.
 
Ocena: 5.0/10