Režiser i scenarista:
Maurice Devereaux
Uloge:
Ilona Elkin ... Karen
Nicolas Wright ... Mike
Neil Napier ... Neil
Emily Shelton ... Julie
Tim Rozon ... John
Nina Fillis ... Sarah
Radnja:

Karen je mlada medicinska sestra koja radi na psihijatrijskoj klinici i koja putuje kući poslednjim noćnim vozom koji se iznenada zaustavlja u sred tunela. Ubrzo, neki putnici dobijaju SMS poruke i počinju da ubijaju ostale u ime Boga. Karen i grupica putnika pokušavaju da prežive napade članova ubilačke sekte kao i sopstvene strahove i sumnje u Armagedon.
 
Osvrt:
"End of the Line" je kanadski horor film iz 2007. godine, koji je u izboru radija CBC ubrojen u "Top 10 najboljih kanadskih horor filmova" (nalazi se na 6. mestu, a celu listu možete videti ovde). Film je na raznim festivalima imao dosta uspeha i osvojio je nekoliko nagrada. Nažalost, na netu se može naći jako malo informacija vezanih za ovaj film, ali jedno je sigurno - budžet je bio veoma ograničen. I pored toga, Maurice Devereaux i ekipa, napravili su prilično dobar horor film.

Radi se o psihološkom i apokaliptičnom hororu, o sekti čiji članovi dobiju naređenje putem SMS-a da ubijaju nevernike i tako im spašavaju duše. Ovaj "real-life" detalj u priči je pun pogodak, mada se očigledno preteralo sa brojem sektaša. Lokacija koja je izabrana za snimanje je takođe odlična. Radi se o metrou i podzemnom sistemu kroz koji se junaci filma probijaju tražeći spas od krvoločnih ludaka koji ubijaju u ime Boga.

Film obiluje zanimljivim scenama, dosta tu ima pravog užasa i zajebanih scena, a i sam kraj filma je jako dobar što zaokružuje priču o vrlo dobrom scenariju. Sve to je Devereaux odlično ukomponovao, pa je dobijen napet film, koji drži pažnju do samog kraja, uz nažalost poneke greškice i razvlačenje. Najslabiji deo filma je glumačka postava i glumci su baš loši, što je  prava šteta, ali ne kvari utisak o ovom filmu odlične atmosfere i ambijenta u koji je radnja smeštena.

Zvanični website