imagebam.com Qoinpro Action Coin
[afrički filmovi ] 09 Avgust, 2009 08:25

Režiser:
David Worth
Scenaristi:
Scott Devine & William Hooke
Uloge:
John Barrowman ... Ben Carpenter
Jenny McShane ... Cataline Stone
Ryan Cutrona ... Chuck Rampart
Bashar Rahal ... Luis Ruiz
George Stanchev ... Esai 'Sy'
Radnja:
Pre 24 miliona godina, postojao je Megalodon, mašina za ubijanje teška 20 tona sa rasponom usta od tri metra! Kada dvojica istraživača pronađu ogromni ajkulin zub u blizini meksičke obale, na površinu izbija njihov najveći strah - najopasnija zver koja je ikada vladala vodenim prostranstvom je još uvek živa i nemilosrdno se hrani čime god naiđe. Zato oni moraju da love opasnog ubicu i unište ga.
 
Osvrt:
O my God! Kakav film! I kakav sam ja psihijatrijski slučaj! Iako sam već po samom naslovu predosećao o kakvom se "spektaklu" radi i iako sam ga proverio na IMDB-u gde je ocenjen sa 2.4, kako nisam imao pametnija posla, odlučio sam da ipak pogledam spektakularni "Shark Attack 3: Megalodon*". Šta mislite na šta liči južnoafrički animal attack film snimljen direktno za DVD i to u Bugarskoj za par hiljada dolara?
Film je spektakularno loš. Glumci su truba i jezivo očajni, dijalozi su katastrofa, prepuni nekakvog humora izvučenog iz naftalina, scenario je prepunjen nebulozama, a efekti su odvratno loši što će vas u nekim scenama nasmejati. Film je obeležila i čudna tj. loša sinhronizacija, jer su verovatno bugarskim epizodistima ponovo snimani glasovi, što deluje totalno izveštačeno.

Zanimljivo je da je film poznat po dead-pan** rečenici kojom se glavni muški lik Ben obraća glavnom ženskom liku Cat i koja glasi "You know, I'm really wired. What do you say I take you home and eat your pussy?". Barrowman koji je glumio Ben Carpentera je tvrdio da je tu rečenicu izrekao u šali i kako bi opustio koleginicu, međutim rečenica se ipak našla u konačnoj verziji filma.
Svakako najgori deo filma su efekti. Napadi ajkule su žalosni, što možete videti iz priloženog snimka, ali moj favorit je svakako lov na sabljarku gde su otprilike korišćeni snimci iz "Starac i more" i kombinovani sa neustrašivim ribolovcem. Smile
Filmu dajem dvojku, zbog par presmešnih scena sa džinovskom ajkulom, ali u svakom slučaju ne preporučujem ga nikome. Ono što ipak ostaje misterija je odgovor na pitanje "Zar je moguće da neko snima ovakve filmove?", posebno zbog činjenice da su i prva dva dela očajna.

Ocena:
2.0/10
* Megalodon - praistorijska džinovska ajkula
Poređenje veličine megalodona, velike bele ajkule i čoveka 
** Deadpan is a form of comic delivery in which humor is presented without a change in emotion or facial expression, usually speaking in a monotonous manner.
[američki filmovi ] 08 Avgust, 2009 08:10


Režiser:
Fred Walton
Scenarista:
Danilo Bach
Uloge:
Jay Baker ... Harvey 'Hal' Edison
Pat Barlow ... Clara
Deborah Foreman ... Muffy / Buffy St. John
Deborah Goodrich ... Nikki Beshears
Tom Heaton ... Constable Potter / Uncle Frank
Mike Nomad ... Buck
Ken Olandt ... Rob Ferris
Griffin O'Neal ... Skip St. John
Leah Pinsent ... Nan Youngblood
Clayton Rohner ... Chaz Vyshinski
Amy Steel ... Kit Graham
Thomas F. Wilson ... Arch Cummings


Radnja:

Grupa od osam studenata okuplja se na ostrvu, u kući njihove prijateljice Muffy St. John kako bi proslavili njihovu završnu godinu školovanja. Ubrzo saznaju da svako od njih ima tajnu iz prošlosti koja ispliva na površinu, a odmah nakon toga bivaju ubijeni. Domaćica Muffy je izgleda jedina koja zna šta se dešava na ostrvu, a situaciju dodatno otežava i to što je 1. april, pa svi zbijaju prvoaprilske šale.
 
Osvrt:
1986. godine, studio Paramount Pictures snimio je neobični slasher inspirisan delom Agate Kristi "Deset malih crnaca". U svoje vreme je ovaj film veoma podelio horor publiku zbog preokreta u radnji, ali napisati nešto više o tome bilo bi svakako spojler, tako da ćete morati da pogledate film, pod uslovom da Vas motiviše moja recenzija.
 
Kad već pominjem tu podeljenost oko filma, pridružujem se grupi koja je bila razočarana filmom. Ko prati ovaj blog, zna da nisam ljubitelj slasher filmova uopšte, ali to nije jedini razlog zašto nisam zadovoljan ovim filmom. Najveća zamerka je pomenuti twist u radnji, ali i neverovatno dugačak uvod u radnju koji je veoma dosadan što je umrtvilo prvu polovinu filma, kao i to što su ubistva totalno nekreativna i što scena krvoprolića, mada nisam ljubitelj istih, nema uopšte.
 
Likovi su mi uglavnom nezanimljivi, klasični za slashere i topovsko meso zbog kojih Vam neće biti žao kada budu ubijeni. Kada se na to nadoveže ispodprosečna gluma većine glumaca, onda se nameće utisak da je "April Fool's Day" prosečan film, OK za pogledati jednom, ali nažalost više sam očekivao i mislim da je imao veći potencijal.
 
Ocena: 5.0/10
[evropski filmovi ] 04 Avgust, 2009 08:21

 

Režiser:
Isidro Ortiz
Scenaristi:
Hernán Migoya, José Gamo, Alejandro Hernández & Isidro Ortiz
Uloge:
Junio Valverde ... Santi
Blanca Suárez ... Ángela
Jimmy Barnatán ... Leo
Mar Sodupe ... Julia
Francesc Orella ... Dimas
Radnja:

Srednjoškolac Santi boluje od veoma ozbiljne bolesti - fotofobije i ne sme da boravi na sunčevoj svetlosti. Njegova majka i on su zbog toga primorani da se presele u izolovano, senovito selo na severu Španije, u planinama gde se stanovnici sela pokazuju ksenofobičnim. Kada počnu da se dešavaju užasni, nasilni događaji, a zatim i stravična ubistva, Santija smatraju odgovornim u školi, a čak postaje i glavni osumnjičeni. On uz pomoć par prijatelja pokušava da dokaže svoju nevinost i otkrije prave uzroke užasa koji teroriše učmalo selo.

 

Osvrt:
"Escalofrío" ili po srpski "Drhtanje" je sasvim solidan španski horor film. Pod ovim mislim da su autori filma jako dobro odradili svoj posao u većem delu, ali i to poništili na nekim mestima. Glumačka ekipa je sasvim OK, zatim izbor lokacije je odličan, jer špansko selo u planinama na severu, okruženo šumetinom deluje impresivno, režiser je uspeo da veći deo filma kreira napetu i na momente jezivu atmosferu.

Moja najveća zamerka usmerena je na samu priču na kojoj su radila četvorica scenarista, pa ona deluje dosta kašasto, jer je dosta toga izmešano. Samim tim, potkralo se nekoliko nelogičnosti u celoj priči, ali ako se to zanemari, a može jer nije presudno, stiče se utisak da je film jako gledljiv i zanimljiv. Film svakako nije u rangu drugih španskih remek dela poput "Rec" i "El Orfanato", ali ne zaostaje mnogo za njima tj. pokazuje da Evropa pored francuskih horora koji su hit u poslednje vreme, snima dobre horor filmove i na Pirinejskom poluostrvu.

Za kraj, jedna mala zanimljivost, u filmu igra i Jimmy Barnatán poznat kao Ćuki iz španske serije "Los Serrano", veoma popularne na ovim prostorima, ali kao i tamo i ovde je to tek epizodna uloga.

Ocena: 6.0/10

 

site statistics