imagebam.com Qoinpro Action Coin
[američki filmovi ] 18 Avgust, 2009 22:09

Režiser i scenarista:
Maurice Devereaux
Uloge:
Ilona Elkin ... Karen
Nicolas Wright ... Mike
Neil Napier ... Neil
Emily Shelton ... Julie
Tim Rozon ... John
Nina Fillis ... Sarah
Radnja:

Karen je mlada medicinska sestra koja radi na psihijatrijskoj klinici i koja putuje kući poslednjim noćnim vozom koji se iznenada zaustavlja u sred tunela. Ubrzo, neki putnici dobijaju SMS poruke i počinju da ubijaju ostale u ime Boga. Karen i grupica putnika pokušavaju da prežive napade članova ubilačke sekte kao i sopstvene strahove i sumnje u Armagedon.
 
Osvrt:
"End of the Line" je kanadski horor film iz 2007. godine, koji je u izboru radija CBC ubrojen u "Top 10 najboljih kanadskih horor filmova" (nalazi se na 6. mestu, a celu listu možete videti ovde). Film je na raznim festivalima imao dosta uspeha i osvojio je nekoliko nagrada. Nažalost, na netu se može naći jako malo informacija vezanih za ovaj film, ali jedno je sigurno - budžet je bio veoma ograničen. I pored toga, Maurice Devereaux i ekipa, napravili su prilično dobar horor film.

Radi se o psihološkom i apokaliptičnom hororu, o sekti čiji članovi dobiju naređenje putem SMS-a da ubijaju nevernike i tako im spašavaju duše. Ovaj "real-life" detalj u priči je pun pogodak, mada se očigledno preteralo sa brojem sektaša. Lokacija koja je izabrana za snimanje je takođe odlična. Radi se o metrou i podzemnom sistemu kroz koji se junaci filma probijaju tražeći spas od krvoločnih ludaka koji ubijaju u ime Boga.

Film obiluje zanimljivim scenama, dosta tu ima pravog užasa i zajebanih scena, a i sam kraj filma je jako dobar što zaokružuje priču o vrlo dobrom scenariju. Sve to je Devereaux odlično ukomponovao, pa je dobijen napet film, koji drži pažnju do samog kraja, uz nažalost poneke greškice i razvlačenje. Najslabiji deo filma je glumačka postava i glumci su baš loši, što je  prava šteta, ali ne kvari utisak o ovom filmu odlične atmosfere i ambijenta u koji je radnja smeštena.

Zvanični website
[američki filmovi ] 14 Avgust, 2009 08:52

Režiser i scenarista:
Jack Perez
Uloge:
Lorenzo Lamas ... Allan Baxter
Deborah Gibson ... Emma MacNeil
Vic Chao ... Dr. Seiji Shimada
Sean Lawlor ... Lamar Sanders
Radnja:
Usled globalnog zagrevanja dolazi do pucanja lednika na Aljasci što iz vekovnog sna oslobađa dva drevna neprijatelja Megalodona i džinovsku sipu. Ova ogromna bića, najveći predatori koji su živeli u okeanima, počinju da terorišu brodove, podmornice, pa čak i avione. Američka vojska uz pomoć biologa Sandersa, MacNeil i Shimade pokušaće da pronađe način da spreči katastrofu.
Prva žrtva megalodona - kit 
Osvrt:
Bez mnogo razmišljanja, moj prvi utisak je da je "Mega Shark vs. Giant Octopus" najgori film koji sam ikada pogledao. Jednostavno film je od početka do kraja obično smeće. Čak je lošiji od očajnog "Shark Attack 3: Megalodon". Verovatno se, oni koji čitaju ovo, pitaju zbog čega to mislim, a razloga je gomila.
Leti, leti, leti - AJKULA! 
Film je sniman direktno za DVD, što već znači da nije ni imao budžet, a svakako da borba dva ogromna stvorenja zahteva mnogo para, pa se krpilo na sve strane. Ima mnogo CGI-ja, scene pojavljivanja džinovske ajkule ponavljaju se s vremena na vreme, kao i scene okršaja ove dve živine. Gluma je katastrofalna, pre svih se po tome izdvaja Deborah Gibson koja je užasno loša. Inače, to je neka američka pop ikona koja je još 90-ih prestala da bude popularna i eto, sreću je potražila među mnogo jeftinim filmovima.
Ajkula iskače u nebeske visine i guta avion
Kao što napisah, ona je očaj, ali i ostala glumačka ekipa je katastrofalna, kao i Lorenzo Lamas, poznati tabadžija iz jeftinih akcionih filmova. Sama priča je debilna, scenario je prepun zamarajućih dijaloga u kojima ekipa naučnika traži rešenje da se reši bede i to u nekoj laboratoriji kupljenoj kod Kineza, scenografija se ponavlja, prosto i jednostavno sve je jako, jako loše odrađeno pa čak i spektakularne scene kao što su napad ajkule na putnički avion u letu (WTF!?) i na Golden Gejt u San Francisku. Šta tek reći o romansi glavne junakinje i japanskog nerd naučnika?

Film sam želeo da pogledam iz čiste radoznalosti, ali nisam ni sanjao da će biti toliko loš. Ne preporučujem ga nikome, pa čak ni neprijateljima :) jer zaista treba imati čelične živce pa pogledati ovo smeće od početka do kraja. Nažalost, autori filma navodno razmišljaju o nastavku, a ja se iskreno nadam da neće skupiti tih 500 $ za budžet filma. :)
Mega Shark vs. Giant Octopus

Kao što možete primetiti, ovdašnja firma "Cinears" je izdala DVD ovog spektakla, koji je s tim u skladu, spektakularno preveden: "Smrtonosne čeljusti protiv ogromnih pipaka" :-)

Ocena: 1.0/10

[evropski filmovi ] 11 Avgust, 2009 20:33

Režiser:
Phil Claydon
Scenaristi:
Paul Hupfield & Stewart Williams
Uloge:
James Corden ... Fletch
Mathew Horne ... Jimmy
MyAnna Buring ... Lotte
Silvia Colloca ... Carmilla
Lucy Gaskell ... Judy
Radnja:
Kada jednog od njih, po hiljaditi put šutne devojka, a drugi ostane bez posla, dva drugara u pijanom stanju odluče da, pošto su dekintirani, provedu odmor u nekoj engleskoj zabiti. Ovi simpatični luzeri nadaju se da će upoznati bar neku seljančicu koju će povaliti i tako zalečiti rane. Kada stignu u malo englesko selo Norfolk, potrefi se da u isto vreme, tu letuju nemačke studentkinje. Međutim, oni ne znaju da je selo ukleto i da sve devojke iz sela, kada napune 18 godina, postaju lezbijke vampirice!
 
Osvrt:
"Lesbian Vampire Killers" je britanska horor komedija o dvojici luzera koji igrom slučaja završe u ukletom selu i postaju ubice vampirica lezbijki. Film je snimljen direktno za DVD i to kao izazov scenaristima da snime jako jeftin film, za otprilike 50 hiljada $. Film je po načinu snimanja u stvari omaž klasicima žanra koje je snimao čuveni filmski studio Hammer. Čak su tvorci smatrali da bi ovo trebao da bude prvi film iz ere novih Hammer filmova, ali to nije prošlo, pa su ga producirali Alliance, Momentum Pictures i AV Films.
 
Film je prilično otkačen i što me je iznenadilo, zabavan. Humor je otkačen i britanski, ali se dobro uklopio u celu priču, a iznosi ga na svojim leđima odlični James Corden u ulozi simpatično "poremećenog" Fletcha. Generalno, priča je prepuna klišea vezanih za filmove sa vampirskom tematikom, ali su scenaristi na bitnim mestima to iskoristili i predstavili na zabavan način.
 
Svakako najveće razočarenje je nedostatak golotinje iako se po imenu filma to ne bi moglo zaključiti, ali da, u filmu nema golih vampirica, pa čak nema nijednog para golih sisa. "LVK" je iznenađujuće dobra horor komedija, nemojte od nje mnogo očekivati i dobićete duhovit film, odličan za ubijanje dosade.
 
Ocena: 6.0/10
Zvanični website
site statistics