Režiser:
Lewis Teague
Scenaristi:
Don Carlos Dunaway & Lauren Currier po noveli Stephena Kinga
Uloge:
Dee Wallace ... Donna Trenton
Danny Pintauro ... Tad Trenton
Daniel Hugh Kelly ... Vic Trenton
Christopher Stone ... Steve Kemp
Ed Lauter ... Joe Camber
Radnja:
Donna Trenton je isfrustrirana domaćica iz predgrađa čiji je uzburkan nakon što njen suprug otkrije da je imala aferu. Brett Camber je momčić kome na izolovanom posedu jedino društvo pravi veliki bernardinac po imenu Cujo. Međutim, Cuja ujeda besan slepi miš i on postaje veoma nasilan.
 
Kada Donna i njen mali sin Tad dovezu automobil na popravku kod Brettovog oca, oni ne znaju da je Cujo pobesneo i da je već ubio dvojicu muškaraca. Donna i Tad pokušavaju da prežive Cujove napade zarobljeni u svom automobilu koji je ostao bez goriva...
Cuja napada besan slepi miš
Osvrt:
Moram priznati da sam ipak očekivao mnogo više od ovog filma, pošto je snimljen po delu Stephena Kinga. Nažalost, "Cujo" je jedna od najmanje strašnih filmskih adaptacija Kingovih priča, uz očigledan nedostatak istinske napetosti, posebno zbog izuzetno monotone prve polovine filma. Prava akcija počinje prilično kasno, a i ona je ograničena na mali prostor i nekako usiljena, mada tek bi bila bez veze da klinac Danny Pintauro nije odigrao neverovatno briljantno svoju ulogu! Klinja je imao tada svega 7 godina a odglumio je maestralno.
Wink Nažalost, Danny nije ostvario značajnu glumačku karijeru i već sa 16 godina je napustio profesiju.

Sama ideja je genijalna - King je napisao animal attack delo u kome je glavni negativac nekada druželjubivi pas koji kada pobesni i zbog svoje glomaznosti uliva dodatni strah. Dakle, sam Cujo je dobro odradio svoj zadatak, doduše zaprljan i umazan senfom Laughing kako bi se pojačali simptomi njegove bolesti. 

Ne znam, film je suviše razvodnjen u prvih 45 minuta i to se odražava na ukupni utisak - film je solidan ali nedovoljno zastrašujuć. Moglo je i bolje.
Ocena: 5.0/10