Režija:
Kevin Tenney
Scenario:
Joe Augustyn
Uloge:
Alvin Alexis ... Rodger
Allison Barron ... Helen
Lance Fenton ... Jay Jansen
Billy Gallo    ... Sal Romero
Hal Havins ... Stooge
Cathy Podewell ... Judy Cassidy
Linnea Quigley ... Suzanne
Amelia Kinkade ... Angela Franklin
Radnja:
Za Noć veštica, grupa od 10 tinejdžera odlučuje da napravi žurku na napuštenom pogrebnom imanju. Kuća Hullovih je po glasinama podignuta na komadu zemlje od koga su Indijanci zazirali zbog prisutnih zlih sila i koji okružuje podzemni potok - upravo u toj kući u kojoj je nekada izvršen i porodični masakr, tinejdžeri žele da provedu Noć veštica.
 
Nedugo po početku zabave, ostaju bez muzike pa odluče da se okupe ispred velikog ogledala i prizivaju duhove što će biti ogromna greška. Ovom igrom oni bude nekakvu zlu silu koja ih preuzima jedno po jedno i drži zarobljenim na imanju. Predstoji im borba za preživljavanje što znači da moraju da pređu podzemni potok kako ne bi završili u paklu...
 
Osvrt:
Ah, dobre, stare osamdesete... Definitivno vreme kada su snimani kultni horor filmovi i definitivno po mom ukusu, barem kada je u pitanju ta horor atmosfera ali i zla bića - u ovom slučaju danas zaboravljeni demoni. Nažalost, ove filmove prate i klasične greške u scenariju te ih i u "Night of the Demons" ima gomila, ali sve se to može zanemariti.

Inače, film je većim delom skladno sastavljen - red glupavih tinejdžera, red demona, red sisa, red strašnih scena, mada je čini se duži nego što bi trebalo, bar za 10 minuta je mogao biti skraćen, jer se završne scene nepotrebno odužuju. Takođe, ono što svakako nedostaje filmu je mnogo više gore scena, ali i pored toga neke scene su ispale vrlo upečatljive.
 
Gluma nije na visokom nivou, ali to nisam ni očekivao, likovi su klasični i čak bih rekao da su preterali sa crncem koji čitav film kuka, mada bih morao da izdvojim kao impresivnu, ulogu koju je odradila "Scream Queen" Linnea Quigley, jer je to ukomponovano sa dobrim efektima i naravno likom koji igra. Inače, Linnea je u ovom filmu veoma hot, za razliku od uloge Trash u "Return of the Living Dead".
 
Na kraju, da zaokružim, film ima vrlo dobru atmosferu, lokacija na kojoj je snimljen tj. stara napuštena kuća je odličan izbor, efekti su poprilično dobri i s te strane film je odličan mada, kako se bliži kraj, gubi postepeno kvalitet oduživanjem radnje i beskonačnim pojavljivanjima demona koji jure glavnu glumicu što poprilično smara. Ipak, i pored toga, meni je cool, naročito jer sam ljubitelj takve tematike odn. svega što nema veze sa psihopatskim ubicama ili nekakvim kanibalima-seljačinama. Film je bio vrlo popularan pa je dobio i dva nastavka od kojih je drugi deo istog kvaliteta dok je treći deo promašaj. Inače, za ovu godinu je najavljen i rimejk a glumiće Shanon Elizabeth i Edward Furlong dok je scenarista i producent Joe Augustyn, inače scenarista originala. I da, Linnea Quigley će imati cameo ulogu.

Ocena: 6.5/10