Zahvaljujući odnedavnom početku emitovanja čuvenog SciFi Channela i u Srbiji, u prilici sam da ponekad pogledam i neke zaista "spektakularne" filmove ovog TV kanala. Neko veče (mislim da beše u subotu koju sam proveo mamuran) nisam mogao da odolim, a da ne pogledam film tako atraktivnog naziva. "Ice Spiders" je režirao Tibor Takács, poznat hororfilima po solidnom filmu "The Gate" iz 1987-e godine i njegovom slabijem nastavku "The Gate: Trespassers". Poslednjih godina poznatiji je po filmovima živopisnih naziva kao što su "Mega Snake", "Mansquito" ili "Mosquitoman", "Rats", "Kraken: Tentacles of Deep" i naravno "Ice Spiders".

Radnja filma prati grupu mladih, olimpijskih nada-skijaša u izolovanom ski-kampu u čijoj se blizini nalazi vojna laboratorija u kojoj se vrše tajni genetski eksperimenti na paucima. Zbog greške u eksperimentu dolazi do oslobađanja 6 ogromnih mutiranih paukova koji su pre svega veoma gladni. Skijaši, predvođeni bivšom skijaškom zvezdom pokušaće na sve načine da prežive ovu nesvakidašnju situaciju.

Kada imate SciFi Channel, nizak budžet i ovakav scenario, onda ni ne možete očekivati mnogo od ovakvog filma osim dosta CGI efekata. Pauci kao i scene u kojima se pojavljuju, mislim da za ovakav film i nisu loše odrađeni, bar gledano iz mog totalno amaterskog ugla. Ili sam ja očekivao mnogo, mnogo gore efekte. U ovom animal attack filmu glumačku ekipu predvode Patrick Muldoon koji je igrao u "Starship Troopers"-ima glavnog rivala Caspera Van Diena i Vanessa Williams čija je gluma na očajnom nivou i veoma iritantna, posebno u scenama kada ispušta neke vrišteće zvuke. "Ice Spiders" preporučujem u samo dva slučaja: ili obožavate filmove ovakve tematike ili nemate pametnija posla nego da ga pogledate.