U malenom gradu u Pensilvaniji, vojni eksperiment se otima kontroli i posledice isprobavanja biološkog oružja su stravične. Napadi ludila među stanovništvom vode ka ubistvima i nemirima, sve dok se ne pojavi američka vojska kada sve odlazi dođavola.

"The Crazies" je pre svega akciona drama za koju je scenario napisao George A. Romero, koji je i režirao film. Na mnogim forumima/blogovima/sajtovima ovaj film je svrstan u horor vode i to je bio razlog zbog koga sam odlučio da ga pogledam, kao i činjenica da uskoro treba da izađe njegov istoimeni rimejk sa Timothy Olyphantom i Radhom Mitchell koji, bar na osnovu odgledanog trailera, s nestrpljenjem očekujem:

Odmah mogu da napišem da je ovaj originalni "The Crazies" ogromno razočaranje! Film je dosadan do bola! Kako je iko povezao ovaj film sa horor žanrom ne mogu uopšte da shvatim. No, to ne bi bio problem, da ovo (ne)delo ne sadrži sve elemente da bi bio katastrofalan. Budžet je bio jadan, glumci su loši, radnja je toliko dosadna i uspavljujuća da ćete se boriti da ostanete budni. Najveća falinka je svakako to što "The Crazies" ne sadrži ni mrvu zanimljivosti i uzbuđenja. Iako se radi o filmu velikog Romera preporučujem da se poštedite muka i preskočite ga.