2002. godine Danny Boyle, do tada poznat filmofilima po uspešnim filmovima kao što su "Shallow Grave" i "Trainspotting", snimio je postapokaliptični horor film "28 Days Later..." koji je sigurno obeležio horor žanr te godine. Budžet je iznosio skoro 10 miliona dolara, a zarada je bila preko 80 miliona $. Pored finansijskog uspeha, film je imao puno uspeha i na festivalima te je osvojio mnoge nagrade.
 
Scenario je napisao Alex Garland inspirisan novelom Johna Wyndhama "The Day of the Triffids", što je Boyle isticao kako bi opovrgao mišljenja da je film inspirisan pre svega originalnom Romerovom Dead trilogijom. Kada aktivisti za prava životinja provale u tajnu laboratoriju u kojoj se vrše biohemijska istraživanja na životinjama, u neznanju oslobađaju virus "besa" te dolazi do haosa širom Velike Britanije. Radnja prati nekolicinu preživelih i nezaraženih stranaca koji  28 dana posle izbijanja epidemije pokušavaju da dođu do vojne baze za koju veruju da će im doneti spasenje.
 
Boyle je okupio sasvim dobru glumačku ekipu koju predvode Cilian Murphy i Christopher Eccleston. Ono što je "28 Days Later..." doneo i što je mnoge oduševilo je što su zombiji (da ne ulazimo u raspravu jesu li to ili ne) veoma brzi i krvoločni, što je donelo pravo osveženje, pojačalo napetost i lučenje adrenalina. Film odlikuje veoma dobra atmosfera kao i dosta posvećivanja pažnje dijalozima te isticanje humane strane neinficiranih i samim tim približavanje gledaocu. Garland je znalački predstavio i tamnu stranu ljudske prirode u postapokaliptičnim uslovima.
 
Specijalni efekti su odlični, zombiji deluju baš moćno, ali kao jednu od mana filma naveo bih to što scena krvoprolića nema mnogo, tek pred kraj ima nešto više akcije. "28 Days Later..." smatra se jednim od najboljih zombi filmova te ga svaki hororfil mora pogledati.