imagebam.com Qoinpro Action Coin
[američki filmovi ] 04 Mart, 2010 17:37
 
Dvanaestogodišnjem Ryanu Billingsu dijagnostifikovana je niktofobija - patološki strah od mraka. Noći provodi budan izmučen iščekivanjem i gledanjem kako zlo iz tame postaje sve snažnije hraneći se njegovim pojačanim strahom. Njegov stariji brat Dale mu ne veruje i pristaje da ga čuva u noći kada roditelji odu na zabavu van kuće. Dolazi do snažne oluje i nestanka struje te tama obavija njihovu kuću. Ryan zna da je ovo noć u kojoj je zlo došlo po svoje, dok Dale očajnički pokušava da ga urazumi i smiri sve dok ga užasi iz mraka ne uvere da Ryan ima dobar razlog zbog čega se toliko plaši! 
TV Enter, lokalna televizijska stanica, iznenadila me je pre neko veče i emitovala kanadski horor film "Fear of the Dark". Film sam već jednom imao prilike da gledam, takođe na nekom od televizijskih kanala, ali sam upao negde u sredinu i nije mi zadržao pažnju, međutim ovoga puta to nije bio slučaj. "Fear of the Dark" nije Bog zna kakav film, ali mi je dosta dobro legao, možda zbog činjenice da i sam bolujem od blažeg oblika niktofobije? Scenario je solidan, uz izvesne rupe, no ipak zanemarljive. 
Glavni glumci, i to mahom klinci Kevin Zegers, Jesse James i Rachel Skarsten su sasvim solidni u svojim ulogama. Zegers je inače zvezda u usponu i već iza sebe ima gomilu kvalitetnih, ali i očajnih horor filmova poput "Frozen", "Dawn of the Dead", "Wrong Turn", "The Hollow", "Komodo". Iako je jasno da film nije bio bogatog budžeta, efekti su pretežno dobri i uverljivi, sa zanimljivim zlikovcima iz mraka, ali su na par mesta pri kraju filma slabiji, kao npr. u sceni sa bubama koje su odrađene kompjuterski što se veoma jasno vidi.
Gledanjem "Fear of the Dark" sigurno se nećete fascinirati ili dospeti u stanje ekstaze, ali sigurno nećete biti ni posebno razočarani. Prosto, film je sasvim odgovarajuć za lagano ubijanje slobodnog vremena.
[američki filmovi ] 01 Mart, 2010 17:12
 
U malenom gradu u Pensilvaniji, vojni eksperiment se otima kontroli i posledice isprobavanja biološkog oružja su stravične. Napadi ludila među stanovništvom vode ka ubistvima i nemirima, sve dok se ne pojavi američka vojska kada sve odlazi dođavola.

"The Crazies" je pre svega akciona drama za koju je scenario napisao George A. Romero, koji je i režirao film. Na mnogim forumima/blogovima/sajtovima ovaj film je svrstan u horor vode i to je bio razlog zbog koga sam odlučio da ga pogledam, kao i činjenica da uskoro treba da izađe njegov istoimeni rimejk sa Timothy Olyphantom i Radhom Mitchell koji, bar na osnovu odgledanog trailera, s nestrpljenjem očekujem:

Odmah mogu da napišem da je ovaj originalni "The Crazies" ogromno razočaranje! Film je dosadan do bola! Kako je iko povezao ovaj film sa horor žanrom ne mogu uopšte da shvatim. No, to ne bi bio problem, da ovo (ne)delo ne sadrži sve elemente da bi bio katastrofalan. Budžet je bio jadan, glumci su loši, radnja je toliko dosadna i uspavljujuća da ćete se boriti da ostanete budni. Najveća falinka je svakako to što "The Crazies" ne sadrži ni mrvu zanimljivosti i uzbuđenja. Iako se radi o filmu velikog Romera preporučujem da se poštedite muka i preskočite ga. 
«Prethodni   1 2 3 4
site statistics