Režija:

Gregory Dark
Scenario:
Dan Madigan
Uloge:
Glen Jacobs a.k.a. Kane ... Jacob Goodnight
Christina Vidal ... Christine
Samantha Noble ... Kira
Luke Pegler ... Michael
Steven Vidler ... Frank Williams
Michael J. Pagan ... Tye
Rachael Taylor ... Zoe

Radnja:

Dok proveravaju poziv iz napuštene kuće, pozornik Frank Williams i policajac početnik, pronalaze brutalno oslepljenu ženu, pri čemu ih napada ogromni psihopata sa sekirom koji ubija početnika dok Franku odseca ruku ali ovaj ipak uspeva da ga ustreli u glavu. Četiri godine kasnije, osakaćeni Frank je premešten i radi kao čuvar u Okružnom kaznenom centru. Frank odvodi grupu delinkvenata u Hotel Blackwell, koji je napušten posle velikog požara, sa ciljem da preurede oštećeni hotel u sklonište za beskućnike, dok bi zauzvrat dobili smanjenje kazni. Tokom noći, jedna od zatvorenica koja ima istetovirane hrišćanske simbole, biva kidnapovana od strane poremećenog serijskog ubice koji sakuplja oči svojih žrtava, dok se ostatak grupe bori za život sa psihopatom sa sekirom.

 

Moj osvrt:

Prvi film iz WWE produkcije (za neupućene, u filmovima glume najveće kečerske zvezde, u ovom Kane, u drugim John Cena i Stone Cold Austin). Iako sam bio ljubitelj te vrste zabave kao klinac, već sad predvidjam da će filmovi iz te produkcijske kuće imati jako malo uspeha.

 

Ovaj horor je prilično nezanimljiv, jer obiluje toliko puta vidjenim scenama, a sama priča je veoma neoriginalna jer ko zna koliko puta smo do sada gledali psihopatskog ubicu kojeg je kao dete iskvarila majka verskim fanatizmom?

 

Sam ubica nema neki poseban modus operandi, on jednostavno ubija svoje žrtve sekirom, kukom, pušta ih da padnu sa prozora i sl. i jedino što ga čini posebnim je nejasnost da li je on u stvari živ ili mrtav, pošto ima veliku rupu na glavi i kada god treba da se pojavi u sceni ( a to znači i da nekog ubije), najavljuju ga muve zunzare koje ga prate. Ja sam to kapirao kao da je on u stvari polutruo, ali se do kraja ispostavlja da nisam bio u pravu.

 

Likovi su klasični daveži, imamo jednorukog eks-pandura, socijalnu radnicu i grupu delinkvenata koji su dosadni do bola, toliko da nemate posebnog favorita za preživljavanje.

 

U principu, «See No Evil» predstavlja još jedan slabiji film na mom repertoaru i ništa nećete propustiti ako ga preskočite.

Ocena: Undecided