Režija:
Banjong Pisanthanakum & Parkpoom Wongpoom
Scenario:
Aummaraporn Phandintong, Banjong Pisanthanakum, Sophon Sukdapisit & Parkpoom Wongpoom
Uloge:

Marsha Wattanapanich ... Pim/Ploy

Vittaya Wasukraipaisan ... Vee

Ratchanoo Bunchootwong ... Pim and Ploy's Mother

Hatairat Egereff ... Pim – age 15

Rutairat Egereff ... Ploy – age 15

Namo Tongkumnerd ... Vee – age 15

Radnja:

U Seulu, Tajlandjanka Pim saznaje da joj je majka doživela srčani udar u rodnom gradu. Pim i njen momak Wee odlaze na Tajland kako bi pomogali njenoj majci. Ipak, Pim počinje da proganja  njena sijamska bliznakinja Ploy koja je umrla tokom operacije razdvajanja, kada su bile tinejdžerke. Wee traži pomoć od starog drugara i psihijatra da razgovara sa Pim i otkloni traumu koja je prati zbog gubitka. Ali kada Pimina majka uspe da progovori sa Weejem, ona otkriva mračne tajne iz prošlosti dve sestre bliznakinje...

 

Moj osvrt:

Kada su azijski horor filmovi u pitanju, onda je jedna stvar jasna – očekuje Vas dramska priča sa sjajnim horor elementima, što se i ovaj put potvrdilo.

 

Posle rediteljskog debija sa filmom Shutter, tajlandski dvojac odlučio je da uspeh nastavi još jednim horor filmom, koji govori o proganjanju preživele sestre sijamske bliznakinje od strane nemirnog duha njene sestre koja nije preživela operaciju razdvajanja, ali ova priča ima i obrt, koji je čini kompleksnijom i zanimljivom.

 

Neke scene su mi baš bile napete i izgledale su opako dobro, a čak i kad se dešavalo nešto što je predvidivo, uspeli su da ih energičnošću i dinamikom veoma uspešno izvedu.

Kao što sam napomenuo, reč je o drami, ali kad god su u radnju uključivani strava i užas, to je izvedeno uspešno, sa prilično uverljivim efektima, koji su uz režiju veliki plus.

Sama gluma je na visokom nivou, i ovo je zaista zanimljiv horor, u kome bi jedina mana mogla biti ta sporost u nekim scenama, karakteristična za drame, ali to ipak ne utiče na krajnji utisak da je reč o vrlo dobrom hororu.

 

Zvanični website

Ocena: Wink