Režija:

Jonathan Levine

Scenario:

Jacob Forman

Uloge:

Amber Heard ... Mandy Lane

Anson Mount ... Garth

Whitney Able ... Chloe

Michael Welch ... Emmet

Edwin Hodge ... Bird

 

Radnja:

Mandy Lane je nedodirljivi objekt žudnje za sve momke u njenoj srednjoj školi. Pozvana na vikend na udaljenom ranču, stidljiva Mandy vidi šansu da ojača novoformirana drugarstva dok momci u tome vide priliku da je napokon zavedu. Kako se bliži noć, rolaju se džointi, ispija alkohol i gutaju pilule, dok Mandy ipak učtivo zadržava distancu od svog tog razvrata. Ona misli da će pijanstvo biti najgore od svega, ali je u užasnoj zabludi. Kako se veče pretvara iz lošeg u još gore, postaje jasno da tajni obožavatelj gaji neke užasavajuće skrivene namere.

Moj osvrt:

Nikada nisam voleo da mnogo znam o filmu koji imam nameru da pogledam, iz prostog razloga da mi tuđa mišljenja ne bi uticala na rasuđivanje. Ali i zbog toga što kad Vam neko nahvali film, gotovo automatski popušta barijera i očekujete da pogledate neko spektakularno remek-delo, a ako se ta očekivanja ne ispune dolazi do velikog razočaranja.

 

Naravno, neki filmovi uspeju da prevaziđu takve situacije, najbolji primer je špansko remek-delo Rec, dok drugi ipak nisu te sudbine. «All the Boys Love Mandy Lane» ili skraćeno «ATBLML», uglavnom je hvaljen, čak je i stvorena neka veštačka pomama na netu, zbog neobjavljivanja filma u SAD, nakon brojnih premijera na festivalima. Valjda je dugo čekanje trebalo da stvori neku paranoju, šta li već, mada sam prevashodno zbog komentara o filmu želeo da ga pogledam.

 

Nažalost, film nije ispunio iščekivanja. Radi se o klasičnom američkom tinejdž slasheru (mada kad bolje razmislim, ubica u 50% slučajeva koristi pušku), u kom Vam je u prvoj trećini jasno ko je ubica-psihopata, a čak se scenarista nije ni trudio da nam oteža posao da to provalimo. Jeste, kasnije je ubacio pomalo neočekivan obrt, ali je to ispalo prilično bez veze. Nikakvo objašnjenje, koje čak ni sami ne možete da stvorite na osnovu lika glavne junakinje.

Naravno, ovakav film nije mogao da prođe bez nekih klasičnih stvari kao što su 1) uvek dobre ribe i 2) lokalni farmer koji izgleda kao maneken i fura fazon «stepskog vuka».


Svetla tačka filma je svakako Amber Heard, u naslovnoj ulozi, jer je zaista preslatka i prezgodna. Inače, ubistva nisu ništa posebno, likovi su iritantni do bola, efekata gotovo i da nema ili su vrlo jednostavni, što kad sve dodamo na ostalo dobijemo ispodprosečan film. Ocena na IMDB-u 6.1? Surprised No way man...

 

Ocena: Undecided