Sreda, 30. januar 2008. 13:30 

Da li ste se kao mali plašili čoveka u prugastom džemperu, sa sečivima umesto prstiju? Fredi Kruger, koji je krajem osamdesetih i početkom devedesetih terorisao obožavatelje horora sa malih i velikih ekrana, sada se vraća - sa osvetom!

Studio "Nju lajn sinema" pregovara sa producentskom kućom "Platinum djuns" o "oživljavanju" Fredija Krugera, antiheroja kultne horor franšize "Strava u Ulici brestova".

Prvi film o Frediju snimio je Ves Krejven 1984. godine, a ljubitelji horora sa oduševljenjem su prihvatili serijskog ubicu izgorelog lica, koji se pojavljuje u dečjim snovima.

Fredi, kojeg je glumio Robert Englund, pojavio se u još nekoliko nastavaka, a producenti planiraju da najnoviji film otkrije istinu o prošlosti ubice. U jednom od filmova nagovešteno je da su njegovu majku silovali psihijatrijski bolesnici, a da su Fredija spalili roditelji dece koju je ubijao.

Jedino što koči povratak jednog od najvoljenijih, ili najomraženijih likova horora 20. veka, je štrajk holivudskih scenarista. Stoga još uvek nisu poznati nikakvi detalji o samom zapletu, ili podeli uloga za novi film o Frediju.

"Strava u Ulici brestova" nije jedini horor koji će doživeti novo izdanje u produckiji "Platinum djuns" - kuća planira rimejkova klasika kao što su "Ptice", "Petak trinaesti" i drugi.

(MONDO)