imagebam.com Qoinpro Action Coin
[američki filmovi ] 06 Januar, 2008 08:31

Režija i scenario: Adam Green

Uloge:

Joel Moore

Tamara Feldman

Deon Richmond

Kane Hodder

Priča:

Film otvaraju dva lovca na krokodile koji usred noći čekaju svoj plen na čamcu. Mladjem se "pripiški" i počinju problemi, naročito kada pristanu uz obalu kako bi ovaj izvršio nuždu.

Nakon njihove surove egzekucije (krv leti na sve strane), radnja se šalta na festival Mardi Gra, gde jedna ekipica bludniči, mada medju njima je i glavni lik Ben, koga je posle 8 godina ostavila devojka i on u golim ribama na festivalu ne vidi nikakvu zabavu već želi da ode na "Ukletu turu kroz močvaru" koju su mu preporučili ortaci koji su prethodne godine bili tu. Od sve ekipe, samo se još njegov najbolji ortak odluči da krene sa njim.

Ben i Marcus

Ben i Marcus

Kako je vodič sveštenik Zombi imao problema sa povredom jednog od putnika, obaveštava ih da više ne radi te uklete ture i upućuje ih na drugog vodiča. Tu se upoznajemo sa još likova: vodič je Azijat kojije očigledno prevarant, zatim imamo jedan stariji bračni par kao i debelog lika koji sa sobom vodi dve zgodne devojke i konstantno ih snima svojom kamerom u lascivnim pozama, kao i jednu prilično neraspoloženu i ćutljivu, da ne kažem sumnjivu, devojku. Mnogi od ovih putnika iritiraju do bola, tako da sam napravio i redosled po kom bih želeo da ih glavni zloća ubija :)

Noćna tura

Kada napokon krenu brodićem u noćni obilazak močvare, vodič im izmišlja svakakve glupave priče o duhovima sve dok se ne nasuku na neku stenu i zbog opasnosti da im brodić bude potopljen odluče se iskrcati na obalu. Ćutljiva devojka im tada saopštava da je legenda o Victoru Crawly-ju istinita i priča im "neverovatnu" priču o degenerisanom mladiću kome su neki tinejdžeri slučajno zapalili kuću u Noći veštica, i pošto nije mogao da izadje iz kuće a naišao je u tom i njegov otac, nastradao je od očeve sekire dok je ovaj pokušavao da provali vrata i oslobodi ga iz zapaljene kuće!? Mislim, WTF!? Još saznajemo da je nesrećni momak umro od tog udarca, a da ga je otac žalio deset godina ne izlazeći iz kuće, dok nije umro. Sealed

Victor Crawly u cvetu mladosti

Takodje, devojka im saopštava da su joj lovci na krokodile sa početka filma otac i brat i da je pošla da ih traži kao i da duh Victora Crawly-ja ubija sve koji se nadju u blizini kuće. A na njihovu nesreću oni i jesu jako blizu. Ubrzo pokolj počinje i borba za opstanak.

Duh-ubica Victor Crawly 

Moj osvrt:

Victor Crawly u zanosu

Film mi se ne dopada iz više razloga: priča je prilično stereotipna, imamo geek lika, njegovog ortaka, devojku koja jedina zna istinu o Crawly-ju, dve fufice koje su glupe kao noć itd. Neke scene u filmu su kontradiktorne jer po priči, ovaj duh se oglašava tako što priziva oca što se u nekim scenama i dešava, dok se u drugim scenama prikrada kao najbolji specijalac Undecided Zatim scena sa rakunom u žbunju je mega glupa, jer dok ih juri pomahnitali duh-ubica, begunci čuju da nešto šuška u žbunju i umesto da beže prepiru se ko će da pogleda šta to šuška. Undecided

Takodje, gluma je preočajna, ne svih, ali većine likova.

Smrt gospodje Permatteo

Dobre stvari u filmu su egzekucije (kao napr. lopatom) ili čerečenje glave, zatim odličan gore uz neprekidno kidanje delova tela i hektolitre krvi, kao i završna scena.

Vodič ostao bez glave 

Preporuka: 

Ako ste zagriženi fan horor filma pogledajte ga, iako odličan gore i nije neka preporuka za ovaj film, jer je sve ostalo prilično loše.  Ako ga ne odgledate, nećete puno propustiti.

Ocena:

Yell

 

[Generalna ] 06 Januar, 2008 08:01
sranje
vrlo loše
loše
prosečno
dobro
vrlo dobro
odlično
site statistics