Režija: Darren Lynn Bousman

Scenario: Leigh Whanell po priči James Wan-a

Uloge:

Tobin Bell............................Jigsaw-John Kramer

Shawnee Smith....................Amanda

Angus Macfadyan.................Jeff

Bahar Soomekh....................dr Lynn Denlon

Dina Meyer..........................Kerry

Distribucija: Lionsgate, Maple Pictures 

Priča:

Saw III nastavlja gde je drugi deo stao - Jigsaw je sve bliži smrti, dok je njegova učenica i štićenica Amanda sada ta koja postavlja pravila igre. No, kao što detektivka Kerry sjajno opaža, kada je u pitanju prvo ubistvo u filmu, Jigsaw je promenio obrazac u njegovim zamkama - niko ne može da preživi, pa čak i da uspe da se oslobodi iz zamke.

prva žrtva - bivši zatvorenik 

Nedugo zatim, i prelepa Kerry postaje deo Amandine igre, gde i sama potvrdjuje svoju teoriju o novom ubici. I posle uzimanja ključa iz posude sa kiselinom ne preživljava Amandinu igračku. Cry

detektiv Kerry na mukama 

Nakon toga, radnja se prebacuje na doktoricu Lynn Denlon koja biva oteta i dovedena do Jigsaw-ve samrtne postelje. Sjajna doktorica dobija težak zadatak - da više mrtvog nego živog Jigsaw-a održi u životu u naredna dva sata koliko traje test za drugu žrtvu, odn. da bi Jigsaw ispratio to do kraja. Ukoliko ne uspe u tome, spravica koju je kreirala Amanda i koja je povezana sa aparatima, oduzeće joj život.

A druga žrtva je očajni, propali Jeff koji još uvek žali zbog smrti sina koga je usmrtio vozač i pored toga osudjen na vrlo blagu kaznu. Jeff se još nije oporavio od tog dogadjaja i ceo život mu se sveo na proklinjanje svih odgovornih za smrt njegovog deteta i smešnu presudu. Njegov test je oprost, i idući ka ubici svog deteta on nailazi na ljude odgovorne zašto je ubica sada na slobodi.

 

mlevenje trulih prasića - ko bi rekao da tako možete ubiti nekoga?

sudija Halden u "mlevenim trulim prasićima" 

Jeff ima težak zadatak da oprosti tim ljudima i oslobodi ih muka i povede sa sobom. Prvu osobu, Danicu ne uspeva da oslobodi i ona umire zaledjena, dok sudiju Haldena ipak oslobadja i vodi sa sobom do Timm-a, čoveka zbog koga njegov sin nije više medju živima.

Operacija Jigsaw-ve lobanje 

U medjuvremenu, dr Lynn ima problema sa Jigsaw-im zdravljem i primorana je da ga operiše ako želi da nastavi da živi. Takodje, ono što se vidi u tim trenucima je velika ljubomora koju iskazuje Amanda kao i patnja zbog Jigsaw-ve bolesti i muka.

Jeff dolazi do ubice, sa sudijom Haldenom, ali ne uspeva da ga oslobodi iz strašne sprave koja uvrće Timmove udove a čak i pri uzimanju ključa nehotično ubija sudiju.

 sudija Halden je morao biti ubiven 

Timm na jezivoj spravi 

Iako je Jeff izvršio svoj zadatak, jer je pre Timmove smrti oprostio Timmu ubistvo i to znači da je i samim tim dr Lynn slobodna, Amanda odbija poslušnost i ne želi da je pusti. Ona ulazi u otvoreni sukob sa Jigsaw-om. Dok se njih dvoje svadjaju, Jeff pronalazi izlaz i dolazi do pucnjaave u kojoj gine Amanda, dok dr Lynn biva ranjena. Zatim Jeff ubija Jigsaw-a što dovodi do smrti, kako se ispostavlja, njegove žene - dr Lynn ali i do saznanja da samo Jigsaw zna gde im je ćerka.

Moj osvrt:

Saw III mi je najlošiji od do sad pogledanih filmova iz ovog serijala. Jednostavno, priča je konfuzna, sa previše flahbeck-ova, mnoge priče se u filmu prepliću i daju se brojna objašnjenja, čak se objašnjavaju i neki dogadjaji iz prva dva dela. Iritirajuća je pojava Jeff, koji u svim slučajevima donošenja odluka deluje jako sporo, a svi znamo da Jigsaw ne daje baš puno vremena u borbi za život.

Ono što je OK u filmu su ubistva, sprave koje pravi Amanda su impresivne, a imamo i neke egzekucije koje do sada nisu vidjene - napr. pokušaj ubistva sudije Haldena mlevenim trulim prasićima. Dude, to je bolesno! Laughing 

Ocena:

Undecided