2008. godine Ram Gopal Varma režirao je slab i jeftin horor film "Phoonk" o crnoj magiji i kletvi, a kako je ovaj Indijac vrlo aktivan režiser, producent i scenarista u čuvenom Bollywoodu, dve godine kasnije bacio se na produciranje ničim izazvanog nastavka, naravno, prikladnog naziva "Phoonk 2". Pošto je znao da za malo uloženog novca ne može da stvori nešto dobro i upečatljivo, Varma je smislio marketinšku kampanju koja je odjeknula kao bomba i to širom planete. Ovaj filmski mag, objavio je zanimljiv izazov - prijavite se da sami pogledate "Phoonk 2" u bioskopu i ako vas ovaj, citiram "veoma, veoma strašan horor film ne uplaši nijednom dobićete 500000 indijskih rupija kao nagradu" (to vam dođe nešto preko 10500 dolara).

 

A onda se pojavio izvesni Hitesh Sharma koji je smelo prihvatio ovaj izazov (i to jedini od 1210193422 stanovnika druge najmnogoljudnije države u svetu). Avaj, Sharma je izdržao samo do četrdesetpetog minuta objasnivši da je pre toga reakciju na gomilu strašnih scena uspešno skrivao od budnih očiju kamera koje su ga snimale i aparata na koje je bio priključen, ali onda se desila ta toliko jeziva scena da više nije mogao da izdrži pa je bio prinuđen da prihvati poraz i odrekne se keša. Kako je to zgodno i prosto srceparajuće. Undecided

 

Osim što je Sharma ispao luzer, nakon gledanja "Phoonk 2" zaključujem i da je žešća sisica, jer se do famoznog četrdesetpetog minuta ne dešava apsolutno ništa vredno pažnje horor fanova. U stvari, ceo film je jedan predugačak, dosadan i iscrpljujuć pokušaj, iritirajuće smešnog budžeta koji je efekte sveo na nivo statističke greške. Kada nekih 45 minuta pre kraja filma nešto i počne da se dešava, onda ta akcija toliko zamara, što zbog načina realizacije, što zbog stenjanja najmlađe glumice koje skoro da dovodi do ludila. 

 

"Phoonk 2" je, dakle, dosadan film koji uopšte nije strašan, koji ima nejasan tok radnje, nezanimljive efekte, a i traje bar 40-50 minuta duže nego što bi trebalo. Inače, koliko je bezvezan ovaj film, možete videti i sami na primeru scene tuče nekakvog voodoo vrača i zaposednute lutke:

Carski, zar ne? Smile