Davne 1985. godine Tom Holland debitovao je kao režiser odličnom horor komedijom "Fright Night". Dotični je uspeo da snimi jako zabavan film koji prati srednjoškolca Charleya Brewstera koji otkriva da je njegov prvi komšija - vampir! Kako to, naravno, uvek biva, niko ne veruje u njegovu sumanutu priču. Taj film je imao uspeha i kod publike i kod kritike, a onda se desio XXI vek i nova moda zvana "rimejkovanje" koja nije zaobišla ni "Fright Night" iako, sasvim realno, za tako nečim nije uopšte bilo potrebe.
 
Posla oko ponovnog snimanja "Fright Night" prihvatio se studio DreamWorks, rediteljsku palicu predao ne baš poznatom Craigu Gillespieu, angažovao Colina Farrella, Toni Collette i Davida Tennanta, uložio 30 miliona dolara i dobili smo - sasvim dobar i gledljiv rimejk! Sama priča je malte ne ista, ali je film dobio na dinamičnosti, više akcije i brzine. 
 
Ono što je mene posebno "kupilo" kod ovog osveženog "Fright Night"-a je izbor Farrella za ulogu Jerryja Dandrigea, vampira-komše. U originalu ga je igrao ništa manje upečatljivi Chris Sarandon, ali Farrellova pojava je spektakularna, lik ima tako neki ludački pogled od koga podilaze žmarci pa gledajući ga, mislio sam sve vreme "on je pravi jebeni vampir". Nasuprot ovoga anti-heroja je David Tennant, poznati dr Who, koji uspešno igra prevaranta/zastrašenog lovca na vampire i čarobnjaka.
 
Ipak, da ne bude sve potpuno dobro, pobrinuli su se scenaristi koji su pri kraju pomalo odužili rasplet i završnu borbu, a i sve to je nekako previše povuklo na neku teenage patetiku. To, naravno, nije bitno narušilo utisak da je rimejk "Fright Night", u stvari, uspeo i da je snimljen veoma zabavan, dinamičan i zanimljiv film.