"Motel Hell" je niskobudžetni i morbidni horor film s početka zlatnog doba horor filmova. Režiser Kevin Connor pokušao je da parodira kultne filmove kao što su "Psycho" i "The Texas Chainsaw Massacre", ali generalno se za film može reći da je teško smeće tj. malo toga pozitivnog sadrži.

 

Radnja se vrti oko farmera Vincenta koji uz pomoć svoje sestre Ide proizvodi najčuvenije suvo meso u krugu od 100 milja, a njegov tajni recept je, pogađate, ljudsko meso. On postavlja zamke u blizini motela, omamljuje slučajne prolaznike, tovi ih i dalje prerađuje. Dakle, reč je o kanibalizmu, ispostaviće se kasnije s višim ciljem, pošto matori jarac misli da na taj način uspešno rešava istovremeno probleme gladi u svetu i prenaseljenosti. U čitavu gungulu umešaće se i Vincentov brat koji je ujedno i lokalni šerif, kao i jedna od žrtava kojoj će farmer pokloniti život i zaljubiti se u nju. Već po ovome vidite da se radi o jednoj velikoj zbrci, koja ipak ispada nezanimljiva i neinteresantna, film se smatra horor komedijom ali meni je malo toga bilo smešno. Više se radilo o scenarijskim nebulozama.

 

"Motel Hell" je prosto primer slabe realizacije solidne ideje, a zbog loše finansijske konstrukcije na momente vuče na žestoki treš naročito kada su u pitanju neki od monologa i dijaloga, kao i u samoj završnici koja je obeležena epskom borbom dva brata motornim testerama. Najveći plusevi ovog filma su hm... 1) tovilište - da ga tako nazovem, koje ima malo smisla, kao uostalom i sam film ali je vrlo morbidno, kao i žrtve u njemu (naročito zvuci koje ispuštaju); 2) uloga gnusno odvratne i odbojne Ide koju je sjajno dočarala pokojna Nancy Parsons i 3) poster. Zanimljivo, najzvučnije ime u glumačkoj postavi je Rory Calhoun, poznat po brojnim ulogama u vesternima (pominje se i u jednoj od epizoda "Simpsonovih").

 

Da sumiram, ovo je film koji je namenjen za hardcore fanove žanra, a i oni će ga brzo zaboraviti osim, dabome, gotovo nestvarnih rečenica poput ovih:

Primer br.1:
Šerif Bruce (Vincentov brat): Znaš, doveli su me ovde. Sada, nekako mi je drago što sam ponegao od kuće kada sam imao jedanaest. Pretpostavljam da će se sprovesti neka istraga o ovome.
Terry (žrtva u koju se zaljubljuje farmer): Zašto ne spališ celo ovo mesto?
Šerif: Da spalim? Misliš na palež?
Terry: Ne znam, ja bih to uradila. Ovo je zao motel.
 
Primer br. 2:
Farmer Vincent: Ja sam najveći licemer od svih. Moje meso... Koristio sam konzervanse.