Mnogi moji prijatelji čude se odakle potiče moja fasciniranost horor žanrom i zašto sam ljubitelj horor filmova. Pokušavao sam da im objasnim, da li su shvatili ne znam, ali našao sam sjajan tekst na netu, koji praktično daje odgovor na pitanje: Zašto volimo horor filmove? Čitajući ga, vratio sam se u detinjstvo i setio slične situacije. Moj prvi horor film, zbog koga sam se plašio i sopstvene senke, bio je o malim, zlim, zelenim djavolčićima. Znam samo da sam imao i neopisivi strah da idem u WC i da je WC školjka podsećala na završnu scenu iz filma, kada se jedna od tih spodoba pojavljuje u njoj. Film se zvao "Ghoulies".
Verujem da će se mnogi posetioci bloga pronaći u ovom tekstu:

Nikada necu zaboraviti moj prvi susret sa horor filmovima. Imao sam 10 godina i imali smo tad ranu verziju kablovske televizije (sećate se kada su puštali 5 filmova nekoliko stotina puta na dan?).
U svakom slučaju, film "Terror Train" sa Jamie Lee je bio na programu a meni je moja blago preterano zaštitnička majka zabranila da ga gledam. Ali...
Bio sam zalepljen za ekran, pogrbljen ka zvučniku na televizoru da bih mogao da čujem smanjeni ton, toliko tih da bih izbegao da budem primećen i kažnjen po kratkom postupku.Nikada neću zaboraviti kada sam prvi put čuo kraljicu vriska! Kada je voz prešao preko žrtvine glave, zvuk pucanja je izazvao eksploziju i moje glave! (Da li su koristili dinju?)
Naravno, nedeljama sam imao noćne more, ali nisam mario! Bio sam upecan!
Od toga dana, nisam mogao da se zasitim. Zbog filma "Jaws" počeo da se osećam nervozno kada plivam u okeanu (ponekad čak i u bazenu), da me hvata panika kada vidim "sneg" na ekranu posle gledanja "Poltergeist"-a i da zurim u zastrašujuće strance koji hodaju čudno posle filma "Night of the Living Dead". Naravno, takodje poskočim na svaki sumnjivi zvuk ili čudnu senku posle gledanja filmova kao što su "Halloween" i "Friday the 13th".
Šta je izvor ove čudne privlačnosti koju osećamo prema horor filmovima? Ne znam, ali iskreno i ne zanima me. Volim horor filmove a volite ih i Vi.

tekst preuzet sa : www.best-horror-movies.com
prevod: hororfilmovi.blog.rs