"The Dark Side of the Moon" (u nastavku teksta "TDSOTM"), jedini je film producenta D.J. Webstera koji ujedno potpisuje i režiju. On je sarađivao sa braćom Hayes koji su bili zaduženi za scenario i koji su za razliku od njega ostali u filmskoj industriji nakon ovog filma (mada, nije to neka zavidna karijera, uglavnom je reč o televizijskim projektima ili slabim filmovima kao što su rimejk "House of Wax", "The Reaping" i "Whiteout"). Webster je nakon ovog direct-to-video (ne)dela, jednostavno prestao s radom.
 
To i ne treba mnogo da čudi, jer je "TDSOTM" jedan prilično loš i dosadan SF horor film u kome se 90% radnje zasniva na slaboj glumi i gomili nezanimljivih dijaloga. To je baš zamarajuće, naročito ako se ima u vidu da radnja prati posadu svemirskog broda koji iznenada privlači tamna strana Meseca i sve funkcije letilice otkazuju. Ubrzo se njihov brod povezuje sa zalutalim NASA-inim spejs šatlom nadajući se da će pronaći preko potrebne zalihe i ne sluteći da se tamo nalazi Đavo lično koga je Bog proterao na tamnu stranu Meseca (sve ovo je nekako povezano i s Bermudskim trouglom, WTF!?).
 
Efekti su žalosni, svedeni na zelene, mačje oči i glupavi glas Sotone koja zaposeda i likvidira jednog po jednog člana posade. Naravno da je svemu ovome uzrok budžet koji je jadan, kao i sama atmosfera u filmu. "TDSOTM" je zaista delo koje nije vredno pažnje. Inače, u filmu igra Joe Turkel ljubiteljima horor žanra najpoznatiji po ulozi barmena Loyda iz Kubrickovog klasika "The Shining".