Irski direktor i scenarista Glenn McQuaid snimio je debitantski film "I Sell the Dead", horor-komediju o životu i sudbini dvojice pljačkaša grobova Arthuru Blakeu i Willieju Grimesu. Za film skromnih finansijskih mogućnosti, McQuaid je imao ludu sreću da na jednom mestu okupi sjajne glumce kao što su uvek zabavni Ron Pearlman, zatim Larry Fessenden i jedan od Hobita iz "Gospodara prstenova" Dominic Monaghan. Pored njih, u ulozi zlog doktora pojavljuje se Angus Scrimm, čovek koji je obeležio serijal filmova  "Phantasm".
 
Radnja filma je smeštena u XVIII vek i to je pun pogodak. Jednostavno, takav izbor je kao stvoren za ovako šašavu priču o životu pljačkaša grobova, njihovim avanturama, sukobima sa zakonom i konkurencijom. Scenario je jako šaren, pa je McQuaid izmešao vampire, vanzemaljce i druga bića iz noćnih mora čovečanstva.
Što se tiče efekata, oni su solidni s obzirom da je jasno da je budžet bio ograničen. Takođe, moram da pomenem i lik Valentine Kelly čija me je pojava fascinirala. Na žalost, "I Sell the Dead" nije jeziv film, jer je scenario mnogo oslonjen na komediju, a glavni nosilac te komične strane filma je Fessenden koji briljira u ulozi starijeg pljačkaša.
Što se tiče stila kojim je "I Sell the Dead" snimljen, on od postera preko uvodne, pa sve do odjavne špice odiše šarmom horora od pre više decenija. To je jako zanimljiv i pozitivan deo ovog filma. Ipak, da sve ne bude potpuno sjajno, pobrinuo se McQuaid koji je osiromašio film scenama strave i užasa, mada su neke scene, poput one na groblju sa vampiricom prava poslastica. Kao nešto što mi se u celoj priči posebno dopalo je lik Valentine Kelly, negativca iz konkurentske grupe pljačkaša Murphey's house.
Zvanični sajt se nalazi na ovom linku.
Trailer