imagebam.com Qoinpro Action Coin
[Vesti ] 21 April, 2008 16:57
Iskra i Vukota Brajović zajedno glume u filmu
Autor: M. Čule 
Iskra i Vukota Brajović  zajedno glume u filmu

Zona Mrtvih“, novo horor filmsko ostvarenje po scenariju Vukote Brajovića (sin glumca i ministra Voje Brajovića) u režiji Milana Konjevića i Milana Todorovića, počinje da se snima sredinom maja na raznim lokacijama u Beogradu i Pančevu. U glavnim rolama ove priče o zombijima, apokalipsi, katastrofi... osim brojnih domaćih glumaca, Dragana Nikolića, Mikija Krstovića, Iskre Brajović... našle su se i žive legende svetskih horor filmova Ken Fori, Kristina Klib, Emilio Roso...

Osim impresivne glumačke ekipe, kao direktor fotografije filma radiće Stiv Bruk Smit, čovek koji je radio fotografiju za filmove kao što su „Da Vinčijev kod“, „Tomb Rajder“, „Hari Poter“...
Radnja „Zone mrtvih“ govori o katastrofi, ekološkom incidentu u Pančevu...
- Taj ekološki incident u Pančevu preobražava stanovnike u zombije. Agenti Interpola, koje predvode Ken Fori, Miki Krstović i Kristina Klib, zatečeni su usred haosa koji se dešava u Pančevu i primorani su da oslobode misterioznog zatvorenika da bi uspeli da izbegnu nadolazeću apokalipsu - priča Vukota Brajović, čija se mlađa sestra, glumica Iskra Brajović našla u ulozi mlade tinejdžerke koja postaje žrtva zombija.
- Moja uloga je jedina ženska uloga iz Srbije. Sve ostalo su strane glumice - priča Iskra kroz smeh i nastavlja pričom o svom liku.
- Ona je jedna žrtva zombi napada. Naime, ona se sa grupom ljudi vraća sa žurke i slučajno upada u tu priču i svi postaju svedoci užasa. Ta devojka koju ja tumačim trpi dosta veliku promenu. Ona je tipična urbana devojka koja voli da izlazi, pije, drogira se... živi od danas do sutra i oslanja se na najbolju prijateljicu. Ta njena slabost koja se vidi u tom trenutku kada postaje svesna da se sve to zaista događa oko njih, da to nije halucinacija, veliki je izazov da se odglumi. Ona se u tom trenutku prvi put osvešćuje i naglo odrasta iz cele te priče u kojoj se sasvim slučajno našla - kaže Iskra, i navodi da je uloga veoma zahtevna.
- Ceo film je na engleskom jeziku. Moj brat je napisao scenario i moram da navedem da sam imala najstrožu komisiju do sada. Najstrožu na svetu. Bio je to jedan poseban tretman - priča Iskra kroz smeh.
Film „Zona mrtvih“ urađen je u koprodukciji sa „Talking Wolf Productionsom“, „Viktorija filmom“, „Pink filmom“, „Trees Picturesom“ iz Italije i „ABS Productionom“ iz Španije.

 

Ken Fori - legenda horor filma
Kada se kaže ime Ken Fori, ljubitelji horor filma vrlo dobro znaju o kome je reč. O živoj legendi pomenutih filmova koja nas već godinama „plaši“ s filmskog platna. Ken Fori, pravo ime Kentotis Alvin Fori, rođen je 1948. godine u Indijani. Prvi put se na filmu pojavio kada je napunio dvadeset i dve godine. I to veoma slučajno. Naime, prvo je otvorio studio za fotografisanje. Međutim, jedan dan Ken pronalazi svoj studio obijen i isti taj dan naleće na svoju prijateljicu koja je krenula na kasting za glumce. Na njen nagovor, Fori kreće na kasting i od tog trenutka počinje njegova karijera uspešnog glumca. Njegov lik vrlo brzo postaje jedan od najtraženijih u svetu horora. Ken se tokom svoje impresivne glumačke karijere našao u kultnim filmovima „Zora mrtvih“, „Sleepstalker“, „Haloween“... Osim za glumu, Ken je zainteresovan za istoriju, putovanja, boks, košarku. Trenutno živi i radi u Los Anđelesu.

tekst preuzet sa: www.blic.co.yu 

[Generalna ] 21 April, 2008 16:47

Ccc... sram bilo ovdašnje filmske urednike - to je jedini zaključak posle još jedne ankete. Svega 9.4% posetilaca hororfilmovi.blog.rs je zadovoljno ponudom filmova ovog žanra u programskim šemama! 

 

site statistics