Režija: Rob Zombie

Scenario: Rob Zombie

Uloge:
Sid Haig .................................................. Captain Spaulding
Bill Moseley ........................................... Otis Drftwood
Sheri Moon Zombie .............................. Baby Firefly
Karen Black ………………………….. Mother Firefly
Chris Hardwick ……………………… Jerry Goldsmith
Erin Daniels ………………………….. Denise Willis
Jennifer Jostyn ………………………. Mary Knowles
Rainn Wilson …………………………. Bill Hudley
Walton Goggins ………………………. Deputy Steve Naish
Tom Towles …………………………… Lieutenant George Wydell
Matthew McGrory …………………… Tiny Firefly
Robert Allen Mukes …………………. Rufus ‘R.J.’ Firefly Jr.
Dennis Fimple ………………………… Grandpa Hugo Firefly

Radnja:
Jerry, Bill, Mary i Denise su dva para na putu u nadi da će napisati knjigu o atrakcijama uz stranu puta na koje nailaze. Kada četvorka sretne kapetana Spoldinga, on im ispriča legendu o doktoru Satani.

Captain Spaulding 

Kada se četvorka uputi u potragu za drvetom na koje je obešen doktor Satana, pokupe autostoperku Baby. Pošto im se auto pokvari, Baby ih poziva u njenu kuću.

Tu dva para upoznaju porodicu Firefly, ubilački klan bizarnih ljudi. Kako porodica napada parove koji ništa ne sumnjaju, Jerry i njegovi prijatelji pokušavaju da prežive kuću 1000 leševa i njene mračne tajne.

Mother Firefly 

Tiny Firefly
Moj osvrt:

Film ‘House of 1000 corpses’ je izazvao dvostruki efekat kod mene. Do samog kraja je odličan, veoma nasilan i brutalan, sa zaista opičenim i bizarnim likovima, ambijent je fantastičan, medjutim dolazi do malo čudnog raspleta što ostavlja neka pitanja bez odgovora (naravno ostaviću vam da sami otkrijete šta to nije toliko jasno). Tako da sam tim raspletom ipak doživeo odredjeni pad uzbudjenja kojim je film obilovao do tad. Priča o svirepoj, surovoj, bizarnoj i ludoj porodici je odlično ispričana, a radnju prati i zanimljiv soundtrack (iako nisam ljubitelj rock muzike).

Smrtonosna i neodoljiva Baby Firefly 

Žrtve su pravi štreberi, i dve devojke posebno iritiraju, dok su članovi manijakalne porodice živopisni a svakako najupečatljiviji su deformisani i jezivo odvratni Tiny (zanimljiva igra reči, tiny = majušan Smile), istovremeno simpatični i odvratni klovn Captain Spaulding i naravno, miljenica muškog dela publike Baby (u ovom film je glumi Sheri Moon, dok u nastavku ‘The devil’s rejects’ svom prezimenu je dodala prezime Zombie, ccc nepotizam na delu Smile ).

Dr Satana na delu 

U svakom slučaju film je energičan, uzbudljiv i napet, režija je sjajna, tako da mogu da kažem da ga obavezno pogledate (a ujedno i da prokomentarišemo zajedno neka sporna pitanja).

 

Ocena:

Wink