Stan Winston, inače poznat pod nadimkom "Tvorac čudovišta" zahvaljujući radu na specijalnim efektima i maskama, samo je četiri puta napravio izlet u rediteljske vode, a njegov dugometražni prvenac bio je "Pumpkinhead" iz 1988. godine. Koliko je Winston bio značajno ime u Holivudu, najbolje će dočarati nazivi filmova na kojima je radio maske i specijalne efekte: Gargoyles, Dead & Buried, The Thing, The Entity, Edward Scissorhand, Terminator 2: Judgement Day, Batman Returns, A.I. Artificial Intelligence, Terminator 3: Rise of the Machines, Constantine, The Terminator, Aliens, Predator, Predator 2, The Monster Squad, Jurassic Park III, Terminator Salvation, Iron Man, Avatar, Shutter Island! Neverovatan i impozantan niz hitova na kojima je ovaj umetnik radio.
Dakle, te 1988. Winston se oprobao i iza kamere, a jedan od snimatelja bio je i čovek s ovih prostora - Bojan Bazelli, rođen u Herceg Novom. Nastao je "Pumpkinhead", horor film o osveti koja se otrgne kontroli pošto je sprovodi ogromni demon istog naziva. Iako se na osnovu imena može steći utisak da se radi o nekakvom demonu s bundevom umesto glave, ime demona potiče od groblja u blizini polja bundeve na kome počivaju njegovi ostaci.
"Pumpkinhead" je film koji je za svoje vreme imao solidan budžet kada govorimo o horor žanru (reč je o respektabilnih 3.5 miliona $). Winston je za glavnu ulogu izabrao legendarnog Lancea Henriksena koji je do tad ostvario nekoliko značajnih uloga. Ono što prvo upada u oči je da je "Pumpkinhead" film koji odiše atmosferom klasičnom za horore iz zlatnog doba tj. osamdesetih godina. To je po meni prosto neodoljivo, koliko god imao drugih mana. Sem toga, demon je vrlo dobro zamišljen i oživljen, mada dosta podseća na Aliena. Plus je što se dosta često pojavljuje u kadrovima. 
Ovaj film je stvoren za sve zaljubljenike u horor žanr, pre svega zbog specifične radnje (priznajem pomalo detinjaste ali i jezivo realne kada je u pitanju scena sa vešticom koja priziva Pumpkinheada), ali i scenarija po kome tinejdžeri koji su meta ovog demona nisu klasično topovsko meso već brzo shvataju s kim imaju posla i kreću u (ne)moguću borbu za opstanak. Henriksen je, naravno, car u ulozi oca shrvanog bolom zbog pogibije sina koji inicira surovu osvetu. "Pumpkinhead" je solidno primljen kod kritike i publike, pa je to valjda dovelo i do čak četiri nastavka, naravno, daleko lošijih od originala.