U, čoveče, baš me poterao maler s filmovima! Nakon vrlo slabog "Class of Nuke 'Em high", na repertoaru mi se našlo još jedno treš ostvarenje iz osamdesetih godina prošlog veka - "The Video Dead". E, sad, kapiram da je "Class" planirani treš, za razliku od ovog direct-to-video izdanja koji je toliko loš da je gotovo dobar.

 

"The Video Dead" je režirao Robert Scott, a takav "talenat" je nakon ovoga snimio još samo jedan film. Njegovu sudbinu doživeli su i glavni glumci snimivši ili nijedan ili tek 2-3 filma pride. Za sve postoji razumevanje, jer su oni jednostavno preloši, a na ruku im ne ide ni stil oblačenja koji je dominirao tom dekadom i koji neizbežno prate i glupave frizure. Osim loših glumaca, sami likovi su bezvezni, a predvodi ih nekakav stariji Teksašanin koji deluje prejadno.

 

Kao što biva, gde su likovi tupavi, ne može ni scenario biti bolji - ovde je reč o zombijima koji izlaze iz prokletog televizora na kome se prikazuje horor film "Zombie Blood Nightmare", a taj TV prijemnik nalaze brat i sestra na tavanu nove kuće. Ideja sama po sebi nije loša, jer je različita od klasične zombi infestacije, ali su zato dijalozi najblaže rečeno epski. Da bih vam to dokazao, evo više primera:

Jeff: "Why don't you calm down? He can't have gotten far."
April: "You don't understand. He likes to chase skunks in the woods and when he finds them, he tries to mate with them. Only, skunks don't like to mate with poodles. So they spray him and then he really gets turned on."

Zoe Blair: Your strange!
Jeff Blair: Well that's me ok? I'm a STRANGE person!

Zoe: "We're going to call the police and we're going to get out of here, right now, tonight."
Mr. Jordan: "Ahahahahahaha! Sure, go ahead, call the police! 'Hello officer, we got some dead people in my house. Yes sir, sure are still up and walking around.' Hahaha!"
Jeff: "He's got a point, Zoe." (ovo i ne deluje toliko besmisleno koliko je besmislena gluma u trenutku izgovaranja ovih linija)

 

Sve ovo ni ne treba da čudi, jer film je imao budžet 80000 dolara. Ipak, verovali ili ne, završnica filma je cool, a ovaj film je nekoga čak inspirisao, pa jedan hardcore punk bend nosi ime "The Video Dead". Uz sve ovo, omot na kaseti je krasio impresivan crtež: